Ledningsgruppsbloggen

Hallå!

Kategori: 

Ja, det är så det kan låta såhär på kontoret en kvalborgseftermiddag. Det är nämligen lite underbemannat eftersom de flesta har gått hem tidigt eller har tagit semester. Det är en sådan dag då man i teorin har tid att göra sådant som man har lagt på hög: skriva färdigt protokoll (förlåt intu), mejla någon som har fått vänta lite för länge eller ta tag i ett projekt. Sedan sitter man där klockan halv två på eftermiddagen och undrar vad som egentligen har hänt idag. Inte så mycket visar det sig, men det är i alla fall fint väder.

Och fint väder lär man behöva, för oavsett väder så är det ju sista april imorgon och oavsett väder kommer nog de flesta av oss att kila till UTN:s alldeles fantastiska forsränning. Vi veteraner, själv är man ju från Uppsala, blir ju lätt lite konservativa i sådana här frågor. Det heter ju inte valborg utan sista april och det är ju inte frivlligt med forsränning, och man måste köpa en såndär heliumballong för det gjorde man alltid när man var liten. Och så måste det vara dåligt väder också förstås för det brukar det vara. Och så måste man gå på mösspåtagning för det har man säkert hållit på med sedan 1300-talet, eller i alla fall sedan 1996 eller 1992 eller något.

Tills dess jobbar vi vidare på Uthgård.


Bild 1, Jag och Steffo jobbar vidare på kontoret.

största biljetterna

Kategori: 

Igår bloggade SK-Carro om deras stora flybiljetter, så jag tänkte att ni givetvis vill se en bild på det här. För det är inte varje dag någon lyckats skriva ut sina biljetter i A3.

Carro och största biljetterna. Notera också att en är i svartvitt och en i färg.

 

SK och Arb åker norrut

Kategori: 

Hej Bloggen!

Som SK får man chansen att resa väldigt mycket och träffa supertrevliga människor som jobbar med liknande arbetsuppgifter på andra kårer i Sverige. Den här gången var jag och Arb-Adam i Luleå. Resan började med att vi råkade skriva ut våra boardingkort som en affisch i A3 format. Vi vill ju inte slösa på naturen så vi skrev aldrig ut nya utan tänkte att vi ändå skulle använda de vi skrivit ut. Det blev en aningen pinsamt när vi skulle scanna in dom där megastora streckkoderna och kontrollanterna skrattade åt oss. När vi väl kom till Luleå hade vi väldigt kul och hade många givande och intressanta diskussioner. Jag och de andra projektledarna disskuterade fördelar och nackdelar att ha ett större samarbete med företag i samband med karriärmässan och vad ett samarbete då bör innebära. Efter mötet så passade jag och Adam även på att lära känna Luleå och åkte runt till olika ställen. Verkligen en fin natur där uppe i norr dock fortfarande väldigt mycket snö kvar.

 

Här kommer en bild på när jag och Adam sitter på planet hem efter ett riktigt lyckat möte.  

Kära solgud

Kategori: 

Kär solgud,

vad skall vi studenter göra för att du skall komma fram, kanske främst denna vecka? Efter regn kommer solsken, men var är du nu? Det har ju till och med haglat lite glatt undre helgen! Kom igen solen!

I hopp om att få fram solen har jag lånat en liten dikt om solen.

Jag står som på moln i en sällhet utan like.
Molnens ränder brinna röda. Det är solen.
Solen har kysst mig. Så kysser ingenting på jorden.
Är det att leva evigt som vittne av detta ögonblick,
ack nej, att stiga upp för de lodräta strålarna
närmare henne.
En gång
skall jag spinna mig in i solen som en fluga i bärnsten,
för eftervärlden blir det ingen klenod,
men jag har varit i sällhetens glödgade ugn.
Ve, du krona som blänker om min panna,
vad skola de veta då de skåda dig?

Kom igen nu solen, hela Forsränningskommitteen och alla studenter längtar efter dig!

Efterträdare och Forsfestival

Kategori: 

Hejhej!

Just nu händer det otroligt mycket på kåren och det syns även på området runt om Ångström!

Först och främst så har jag, vice ordförande Caroline, styrelsen, konsistorieledamoten, Technas presidium och internrevisorerna fått efterträdare!
Det är väldigt kul, spännande och det kommer nu blir en utmaning att överlämna allt man lärt sig under året. Det känns också konstigt att det var ett helt år sedan jag själv sökte och blev vald, tiden går fort när man har roligt!

Om ni inte sett det så finns det dock fortfarande poster vakanta, tyvärr. 2 styrelseledamöter har inte tillsatts och idag har dessutom 2 studiebevakarposter, den med studiesocialt ansvar och den med utbildningsansvar för de tekniska utbildningarna, vakantsatts. Vill du vara med och styra kåren nästa år eller vill du vara med och påverka till det bättre för studenterna på teknat – tveka inte på att höra av dig till mig på ordf [at] utn.se eller till bevakarna på soc [at] utn.se och utb [at] utn.se eller söka på register [at] utn.se !

Snart utlyses också en del ämbetsmannaposter samt studentrepresentanter på register.utn.se, se till att söka om du är intresserad!

 

Idag öppnar också Forsfestivalen på området bredvid Ångströmslaboratoriet! Alla är välkomna att besöka aktivitetsområdet för att umgås, äta god mat och upptäcka vilka aktiviteter som i år finns på området. Det är också alltid kul att gå runt och se hur flottarna växer fram under veckan.

Njut av vårsolen och peppa era kompisar både att gå på festivalen och att söka poster om det finns något som passar just för dem!

AB, inte 08:00

Kategori: 
Väckarklockan ringer 06:00. Den som ska bereda anställningar måste gå upp i arla morgonstund. Igår tittade jag nämligen på mitt schema i Google-kalendern som vi använder här på kontoret och såg att jag hade en extrainsatt anställningsberedning klockan 08:00.I wake up at 06:00. Being in a recruiting committee, it is sometimes necessary to get up early. The prophecy that I would not get to sleep comfortably in the morning had been delivered by the Google calendar we use in the office. As you can clearly see, there is an "extrainsatt" "AB" (an extra meeting with the recruiting committee) at 08:00. 

Jag hoppade i kläderna, upp på cykeln och över frukosten och skyndade förbi trafikljus (det var grönt) och långsamcyklare bara för att komma till ett helt tyst och folktomt Å2001. Efter en liten utredning visade det sig att det hade blivit lite fel där i schemat.I jumped out of bed, skipped breakfast, hopped on my bike and hurried off into the distance, passing by traffic lights, pedestrians and slower bicycles only to arrive in a desolate Å2001. It turns out the recruiting committee were not in for the Eight O'Clock Experience™ after all.

Nåja, jag fick ju i alla fall en kopp kaffe och en lugn stund på kontoret!In the end, I got myself a nice cup of coffee and some peace and quiet at the office.

 

Sök studiebevakare med utbildningsansvar för de tekniska utbildningarna!

Kategori: 

Hej!

Vad gör egentligen en studiebevakare med utbildningsansvar för de tekniska utbildningarna på Uppsala teknolog- och naturvetarkår ? Efter att ha arbetat i snart ett år som det så borde jag ha ganska bra koll på det (hoppas jag iallafall!). Det här året har gått väldigt fort samtidigt känns det som att jag har jobbat på UTN hur länge som helst. När jag skrev min ansökan till studiebevakare så var det något jag hade tänkt på under väldigt lång tid, mycket för att jag var väldigt intresserad av studentfackligt arbete och sen kände jag att jag ville ta ett års studieuppehåll. Innan jag sökte studiebevakare hade jag suttit som studentrepresentant i programrådet för civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi och klagat ganska mycket på lärare som inte följde sina kursplaner.

Från att ha suttit i programråd där jag representerade studenterna vid mitt program så har jag under detta år suttit på alla möjliga sorters möten där jag fått förtroendet att representera alla studenter vid teknisk naturvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet. Det har varit allt från att sitta i Fakultetsnämnden där de stora besluten på fakulteten tas till att gå på möten med programansvariga för de tekniska utbildningarna eller möten med alla studievägledare på fakulteten.

Att vara studiebevakare handlar dock inte bara om att gå på möten, även om det ibland känns som att det enda man gör är att cykla mellan olika möten. En stor del av arbetet handlar om att ha kontakt med studenterna på fakulteten på olika sätt. Det kan röra sig om att hjälpa studenter som har problem med sin utbildning på olika sätt, leda utbildningsutskottet eller hålla utbildningar för studentrepresentanter. Sen så är jag också ansvarig för att samordna alla studentrepresentanter vi har på fakulteten, det är runt 120 personer att ha koll på men jag har ett väldigt fint dokument där jag har koll på alla fina studentrepresentanter.


Bild 1: snittar till studentrepresentantmingel. Bild 2: Trevlig kollega som fotar till blogg. Bild 3: Jag på konferens med UKÄ

Andra kul saker man får göra som studiebevakare är att åka hälsa på andra studentkårer runt om i Sverige, åka på internat med fakulteten och äta väldigt god mat, gå på konferenser och sitta på ett väldigt mysigt kontor med en massa trevliga kollegor.

Tycker du att det här låter spännande så tveka inte att söka posten! Du behöver inte oroa dig över att du kanske inte kan allt – du lär dig!
Ansökan stänger ikväll så tveka inte att söka! Det är superkul att vara studiebevakare :)

Pages

Subscribe to Ledningsgruppsbloggen