Utrymningsövning på Pollacksbacken

Under måndagen och onsdagen utrymdes Ångström respektive ITC. Studenter och anställda tvingades ut i den bitande kylan till förmån för en säkrare arbetsmiljö. På onsdagen var jag med och observerade.

Klockan 14.45 i måndags respektive onsdags satte utrymningslarmen igång på Ångström och ITC. Samtliga personer i byggnaderna fick därmed plocka ihop sina saker och röra sig ut. På onsdagen kunde jag medverka som observatör och gick runt i gul väst och såg på när fundersamma och lätt irriterade studenter i långa led traskade ut i snön.

Denna typ av övning skall hållas minst 1 gång per år. Anledningen till att de görs är för att kunna observera så många problem som möjligt som kan uppstå ifall vi skulle behöva utrymma på riktigt. 

Observationer och anmärkningar sammanställs nu av intendenturen. Vi upptäckte några intressanta fel som snarast kommer att åtgärdas vilket visar att trotts lättare nedkylning så är det värt att hålla dessa övningar. Arrangörerna är mycket nöjda med hur smidigt övningen gick.