Utbs veckobrev v2

UTNs utbildningsansvarig skickar ett infomail till utbildningsutskottet varje vecka. Denna gång är planeringen inför framtiden i fokus

Hej! Välkommen till alla nya och välkommen tillbaka alla gamla, hoppas julledigheten varit bra

Nu sätter vi igång

Jag tänkte försöka träffa alla studierådsordföranden under de närmsta veckorna för att diskutera vårterminen. Jag har inte fått tag på alla än, så jag antar att en del fortfarande har välförtjänt jullov. Ni som precis har klivit av får gärna försöka påminna era efterträdare om att kolla sin studierådsmail så de får mailen. För er som läser ert första infomail kan det dyka upp saker som ni inte känner igen eller inte ha koll på. Då behöver ni inte vara oroliga för jag kommer prata om sådana saker på vårt första möte tillsammans.

UTN:s pedagogiska pris

En av de första sakerna som ska göras i år är att utse UTN:s pedagogiska pris. Jag och Fredrik (studierådsorförande för NVF) har suttit och spånat lite kring praktiska saker som tidsplan, marknadsföringskanaler etc. Alla ni som står på den här listan har ett särskilt viktigt uppdrag i att nominera bra kandidater. Jag kommer återkomma till ämnet i morgon, men jag kan redan nu avslöja att sista nomineringsdag är 6 februari.

Planering för våren

Det är ganska mycket som händer i vår. Det kommer hållas utbildningskväll för, pedagogiska priset ska som sagt delas ut, fakulteten kommer ha en pedagogisk konferens, UTN fyller 9 år, vi ska ha utskottsmöten, fakulteten ska välja en drös med nya personer till viktiga poster, UTN ska bli bättre på att nå våra internationella studenter och CSN-problemet ska förhoppningsvis lösas för gott. Sen ska vi tillsammans arbeta med att förbättra utbildningarna, försöka få till en pedagogisk karriärstege, rätta till kurser som strular och massa andra saker. Jag är övertygad om att det både kommer bli kul och lärorikt.

Allt gott!