Utbs veckobrev v4

UTNs utbildningsansvarig skickar ett infomail till utbildningsutskottet varje vecka. Denna veckas mail handlar bland annat om en träff med andra utbildningsansvariga inom samarbetet RUBIK och om hur universitetets pedagogiska projekt KrUUt kan stötta bra idéer med pengar

Hej alla! Här kommer infomailet för vecka 4

Träffat er och är nästan klar

Jag har nästan träffat alla nya studierådsordförande, några få är kvar på min lista. Min tanke är att träffarna ska ge mig en liten chans att stötta er samt hitta gemensamma beröringspunkter för framtida möten. För er som jag inte träffat eller som jag glömde prata med så kommer första utbildningsutskottet handla om det självständiga arbetet/kandidatarbetet. Min tanke är att jag ska ha med mig ett anta förslag om vad vi kan prata om på utskott i framtiden. Eftersom jag tycker det är så roligt att träffa er så hade jag tänkt att följa upp med ett till individuellt möte efter strax efter att period 1 är avslutad.

KrUUt

KrUUt är universitetets centrala satsning på pedagogik. Tanken med projektet (som det verkar, det är ett ganska rörigt projekt) är att intressegrupper för olika typer av utvecklingsprojekt bildas. Det finns en hel del pengar i projektet så om ni har idéer som ni behöver pengar till att genomföra (t.ex. bjuda in föreläsare, åka på spännande studiebesök etc.) så kan det finnas möjlighet att få pengar från projektet. Fråga mig om ni har idéer så ska vi se vad vi kan göra.

RUBIK

RUBIK är samarbetet för utbildningsansvariga och internationellt ansvariga på Lunds tekniska högskola, Chalmers, Linköping, KTH, Uppsala, Umeå och Luleå. Förra veckan träffades vi här i Uppsala och diskuterade mestadels praktisk utbildningbevakning. Lite om hur vi håller i kontakten med frivilliga i olika råd, vilken utbildning/information de får etc. Mycket av fokuset handlade om hur man studiebevakar på masternivå, och vilken bevakning som faktiskt behövs. Jag fick med mig en hel del idéer och inspiration, vi får se om jag lyckas förverkliga några inom den närmsta framtiden

UTN:s pedagogiska pris

Nu är det sista veckan att nominera till UTN:s pedagogiska pris. Pusha era bekanta att skicka in nomineringar, eller skicka in en själv. Hitintills så har vi fått in 7 nomineringar, vilket jag är nöjd med. Men jag hoppas att några till trillar in under veckan. Men ni har en viktig uppgift ifall det ska hända.

Hoppas på en ny och spännande vecka! Allt gott

/Martin