Utbs veckobrev v9

UTNs utbildningsansvarig skickar ett infomail till utbildningsutskottet varje vecka. Denna veckas mail handlar bland annat om ledighet från kontoret och den pedagogiska karriärstegen

Hej!

Idag kommer veckomailet en dag sent, så går det när man ska hinna med att söka sommarjobb också ;)

I samband med flytten till UTN:s nya mailsystem så försvann vist några av er från listan, men nu ska alla vara tillbaka igen.

Ledig

Även UTN:s utbildningsansvarig får vara ledig ibland och förra veckan var jag ledig tis-ons eftersom en vän från Italien var på besök. För er som är lite sugna på att sitta på kontoret nästa år kan jag berätta att man har rätt till sammanlagt 20 dagars semester (två dagar/månad) att ta ut när man behöver och känner att man kan

Läraranställningar & pedagogisk karriärstege

I torsdags var det ännu ett möte angående läraranställningar på universitetet. Den pedagogiska karriärstegen behandlades återigen och det ser verkligen ut som om vi tillslut kommer få en pedagogisk karriärstege i Uppsala. Det är i så fall en av UTN:s största bedrifter med tanke på att vi arbetet för det här ända sedan 2006 (vad jag vet, det kanske fans en process innan det också).

RUBIK i linköping

Det var dags för RUBIK i Linköping och denna gång diskuterades hur vi ska få fler studenter att åka utomlands. Dessutom diskuterades olika pedologiska modeller som kretsar runt på de olika universiteten. Ett sidospår blev att vi kom in på utvärdering av utbildningarna som vissa universitet arbetar med (som Uppsala också skulle jobba med men där man bestämde sig för att det skulle bli för jobbigt med fler utvärderingar). KTH kommer snart att vilja ha externa studentrepresentanter som tittar på deras utbildningar och som är van vid att reflektera över vad utbildningen borde innehålla. Alla ni är ju perfekta för ett sådant uppdrag, så jag kommer återkomma med mer information när jag vet mer.

Hoppas måndagen har startat bra!

/Martin