Utbs veckobrev v12

Tar bland annat upp fakultetsnämnden, medaljfika och CSN-remissen

Fakultetsnämnd

I tidsdags var det fakultetsnämnd, som gick ovanligt lugnt till. Mest handlade det denna gång om lägesrapporter och föreslagna anställningar till nya professorer.  Vi diskuterade också forsknings- och undervisningsstrategier och återigen kom kunskapstriangeln in (som handlar om innovation, forskning och undervisning).

Medaljfika

Personer som engagerar sig lite utöver det vanliga får en medalj av UTN som tack för sitt engagemang och insatts. Bland annat fick flera personer som suttit i utbildningsutskottet och som gick av i våras medaljer. Extra kul var det att kunna ge bort medaljer nu innan naturvetarbalen som var på lördagen.

CSN-remissen

Vi fortsätter diskutera vad vi ska svara på CSN-remissen. Både jag, Viktor Gerdin (studiesocialt ansvarig) och vår ordförande Andréa är inblandade.  Framförallt funderar vi på hur vi ska få förslaget att täcka upp för alla som inte är registrerade på ett program men som ändå fått återkrav. Att bara läsa kurser istället för att registrera sig på ett program är särskilt vanligt bland de som tänker ta ut en kandidat eller masterexamen.

Naturvetarbalen

UTN:s finaste fest gick av stapeln på Uppsala slott och det var mycket trevligt. Bland annat fick Joacim Parrow chansen till några minuter i rampljuset eftersom han var förra årets pedagogiska pristagare. Årets pristagare, Magnus Jacobsson, hade tyvärr ingen möjlighet att komma. En annan som fick medalj, UTN:s finaste förtjänstemedalj, var Björn Viktor. Han är programsamordnare för IT och har gjort ett fantastiskt jobb för att förbättra programmet. Dessa utmärkelser betyder väldigt mycket för våra lärare, Björn hade väldigt nära till tårar när han höll sitt tacktal. Mer info om våra medaljörer finns på UTN:s hemsida