Visionslunch!

UTN har en framtid, just vilken framtid försöker en öppen arbetsgrupp under fullmäktige just utröna. Kom hjälp oss med dina tankar och funderingar under torsdag lunch (31/3) på Uthgård.

Lunchen kommer inte riktigt att vara som vanligt på Uthgård, något lite speciellt kommer att hända. På några bord kommer det stå en lapp med texten visionsbord. Där ska du sätta dig om du vill diskutera lite vad kåren kan göra för dig, och vad du kan föra för kåren i framtiden. Det är nämligen så att UTN har en långsiktig plan som heter strategisk verksamhetsplan, den ska revideras varje vår och nu är vi i full gång!

Arbetet med den strategiska verksamhetsplanen drogs igång i måndags. Under ca två timmar diskuterades olika vägar framåt för UTN och vilka frågor som är viktigast. Fokus på egen kår bekräftades men framförallt kretsade diskussionerna kring FUM och alumner. Framöver kommer en visionslunch på Uthgård på torsdag 31:a mars och sedan två ytterligare möten och en lunch*.

Vid måndagens möte var temat övergripande vision och diskussion. Detta ledda till att många ganska yviga trådar togs upp, samt att nivån vandrade från världsherravälde till vem betalar för fikat?. Som tidigare nämnts kristalliserades dock två huvudkategorier: FUM och alumner.

Diskussionen om FUM fördes med utgångspunkt i att UTN är en paraplyorganisation för sina sektioner, och att detta bör göras tydligare. Det är rent strategiskt klokt att göra sektionerna mer medvetna om utbytet mellan UTN och dem själva. Vägar dit som togs upp var att försöka höja statusen på rollen som FUM-ledamot. Rent konkret att arbeta med informationsvägar och ta bort fokus från beslutsfattande i plenum till mer diskussion och samtal. Därmed skulle uppdraget få högre relevans inom organisationen.

Om alumner lyftes funderingen om att det kanske var dags att sluta hoppas på välvilliga gamla rävar för att dra igång verksamheten och istället prioritera att starta upp en alumngrupp av engagerade studenter inom UTN. Dessa skulle då arrangera verksamhet under året. Dels sociala tillställningar för att föra tillbaka erfarenheter och insikter in i kåren, dels utbytesevenemang med föreläsningar och samtal mellan alumner och studenter.

 

Låter diskussionspunkterna vettiga, eller var gruppen helt ute och cyklade? Kom förbi på lunchen på torsdag eller något av de kommande mötena och diskutera med oss. Alla är välkomna.

 

 

Väl mött!

 

* För att se schema över övriga möten och mer information om vad SVP:n egentligen är läs mitt tidigare inlägg här.