Så här går det till att bli vald till världens bästa jobb

Även om det fortfarande är långt kvar är vi flera kontorister som börjar se slutet på vår mandatperiod. Det gör att vi just nu spanar lite extra noga efter potentiella efterträdare. Är du kanske en av dem, läs vår steg för steg guide om hur du blir vald till UTN:s kontor.

Vi är många som är övertygade om att vi har värdens bästa jobb. Det är inte så konstig med tanke på vad som erbjuds på UTN:s kontor. Ett års studieuppehåll, en grym merit på CV:et och en fantastisk tid är något som varje Uppsala student innerst inne vill ha. Här kommer en steg för steg guide om hur du ser till att bli vald.

Steg 1

Bli medlem i UTN! Dubbelkolla att du är medlem i UTN och att alla uppgifter om dig stämmer i registret. Medlemskapet är såklart gratis

När? Nu!

Var? På UTN:s hemsida, www.utn.se

Steg 2

Se vilka som blir nästa års styrelse. UTN:s styrelse består av ordförande, viceordförande och 5 stycken ledamöter. Eftersom du ska samarbeta med dem nästa år så är det såklart roligt att se vilka det blir. Passa också på att prata med det nuvarande kontoret och den nya styrelsen som alla kommer finnas på plats.

När? 11 april kl 18:30

Var? Mässen, pollax hus 6 (samma bredvid aulan.)

Steg 3

Var uppmärksam när kontoristposterna blir utlysta. Missar du det blir det svårt att söka, men UTN:s informationsansvarig (som du kanske tänkt efterträda) kommer göra det lätt för dig.

När? Mitten eller slutet av april

Var? På anslagstavlor och på www.utn.se

Steg 4

Sök! Nu har du all information, då är det bara att söka. I ansökan skriver du om varför du passar för uppdraget, inspireras av steg 2 så blir det lätt för dig.

När? Efter steg 3

Var? Du söker via UTN:s register. All info kommer finnas på utn.se men vill du spara något klick kan du gå direkt till register.utn.se

Steg 5

Charma valberedningen. UTN:s valberedning, där alla sektioner har rätt till en representant, intervjuar de sökande till posten.

När? Agnes, valberedningens glada ordförande kontaktar dig

Var? Det bestämmer Agnes

Steg 6

Charma styrelsen. Styrelsen gör det slutgiltiga valet till vilka som får det fantastiska uppdraget att sitta på UTN:s kontor nästa år. Valberedningens ord väger såklart tungt, men är inte alltid avgörande.

När? Någon gång i maj

Var? Troligtvis på Uthgård, din blivande arbetsplats

Steg 7

Fira och se fram emot hösten! Det gör du såklart efter att blivit anförtrodd ett sådant fint uppdrag

När? Hela sommaren!

Var? Överallt!