Utbs veckobrev v13 & 14

Ett långt brev om bland annat utbildningsutskotter, internationella studenter, Uppsala studentkårs val, UTN:S valfullmäktige och mycket mera. Läs och njut ;)

Hej!
Eftersom ni inte fick ett infomail förra veckan så får ni ett dubbelt så bra idag! Det här har hänt de senaste två veckorna

Casetävlingar (och lite skryt)
BEST (Board of European Students of Technology) hade en casetävling på måndagen vecka 13 och FUTF (Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker) hade en dagen efter. Er utbildningsansvarig vann båda två, och nu ska jag både få träff ÅF vd samt åka till Trondheim nästa vecka och tävla i en nordisk casetävling. Jag kommer alltså vara ledig tisdag-fredag nästa vecka, men jag ska se till att svar på mail ändå. Med det vill jag inte bara skryta utan också poängtera hur otroligt mycket man lär sig av att arbeta heltid på UTN:s kontor.

Läraranställningar
Det är många rekryteringar på gång just nu, och både jag och Isolde sitter ganska mycket i anställningsberedningen för tillfället. Det kommer hållas provföreläsningar med flera av kandidaterna längre fram i vår, de första den 28 april. Då är det jättebra med lite uppslutning från studenter, men jag återkommer med mer information längre fram

Utbildningsutskott
Vi hade utbildningsutskott i måndags, protokollet är på justering. Jag räknar med att skicka ut det i morgon, när Joakim har godkänt det. Vi pratade studenternas rättigheter från olika perspektiv. Det kom upp en fråga om offentliga handlingar och gamla tentor. Ni kan hitta vanliga rättsliga frågor på högskoleverkets hemsida http://hsv.se/reglerochtillsyn/vanligafragorochsvar, där står det bland annat att gamla tentor är offentliga handlingar. Uppsalas riktlinjer för studenternas arbetsvillkor kan ni hitta via UTN:s hemsida, under fliken studiebevakning.

Internationella studenter
Jag och Moa (internationellt ansvarig) arbetar mycket med studiebevakning för internationella studenter just nu. Ett exempel var att vi hade en kväll för studenter som läser masterprogrammet i hållbar utveckling där programmet diskuterades med både lärare, studenter och alumner. Även om det inte kom så mycket folk som vi hoppats så tycker jag att kvällen var mycket lyckad och de internationella studenterna fick se hur vi arbetar med att försöka utveckla utbildningarna på TekNat. På tisdag nästa vecka kommer det vara en kväll med svenskt tema för internationella studenter, vill ni är ni välkomna förbi Uthgård. Hör av er till Moa först på int [at] utn.se om ni är intresserade.

Städfestival
En av årets bästa festivaler, städfestivalen, gick av stapeln idag. Nu är Uthgård finare än någonsin, så passa på att gå ner till fiket och ta en munk nästa vecka. Tycker ni att stolsdynerna blänker så är det jag som putsat några av dem :). Städfestivalen är en gång per termin och avslutas med en trerättermiddag. Ett bra tillfälle att både göra nytta och träffa massa olika engagerade.

Uppsala studentkårs kårval
Uppsala studentkår har kårval just nu fram till den 21 april. UTN:s informationsansvarig har intervjuat de flesta partier och ställt frågor som rör UTN och TekNat. Även om inte listan är komplett med alla partier så vet jag att Micke gör ett bra jobb och den borde vara klar under veckan. För flera av partierna väntar Micke bara på att de ska godkänna vad han skirvit innan han lägger upp det på hemsidan. Frågorna och svaren hittar ni på http://www.utn.se/content/uppsala-studentk-rs-k-rval

Val-FUM
I morgon är det valfullmäktige, där UTN:s nästa ordförande, vice ordförande och styrelse ska väljas. Är du nyfiken och vill ställa frågor kan ni komma till mässen (pollacks, hus 6, brevid aulan) klockan 18:30.

Tack för den här veckan, nästa vecka tänkte jag att en annan kontorist skulle få gästspela i veckobrevet eftersom jag åker iväg nästan hela veckan. Har ni några önskemål så får ni gärna kontakta mig. Bra gjort om ni orkat läsa ända hit :)

Trevlig måndag!