Utbs veckobrev v17

Denna vecka om forsränningen och anställningsbredningen

Hej!

Eftersom det var påsk och forsfestival var förra veckan ganska lugn. Men lite saker händer alltid, här kommer infomailet för v. 17

Forsfestivalen

Hela kontoret har försökt vara så mycket som möjligt på festivalområdet, dels för att träffa alla studenter som hänger där, dels för att det är kul att bygga flotta. Det har gjort att kontoret varit lite tomt under veckan. Jag hade roligt på festivalområdet och dessutom bytt lite studiebevakarord med intresserade studenter och några Uppsala studentkårs studiebevakare som också byggde flotte.

 Anställningsberedningen

På torsdagen hade jag ett heldagsmöte med anställningsberedningen som behandlade ett antal olika ärenden. Bland annat hölls provföreläsningar där vissa aspekter ur den pedagogiska skickligheten skulle värderas. Ett problem är att vissa institutioner gör så smala utlysningar att väldigt få personer (t.ex. en uttänkt person som har en annan tjänst idag) kan söka den. Då blir det väldigt lite konkurrens om platserna vilket på sikt kan försämra kvalitén. En anledning till att det blir såhär tror jag är att universitetet saknar naturliga karriärvägar utan att allt består av nya tjänster som ska lysas ut.

Forsränningen

Ordföranden för den tekniska och den naturvetenskapliga utbildningsnämnden, Anders och Åsa, åkte med UTN flotten i år. Att vara ledare för en utbildningsnämnd är lite likt att vara programsamordnare, fast för frågor som rör alla de tekniska eller naturvetenskapliga utbildningarna. Det innebär dessa har arbetat väldigt mycket tillsammans med UTN genom åren och två av de personer som jag har arbetat mest med under min tid. Både uppskattade ränningen mycket samtidigt som andra delar av universitetet var lite avundsjuka på att vi har så bra stämning mellan studiebevakare och fakulteten.

Vi hörs igen senare i veckan, snart är det nämligen dags att söka poster till kontoret för nästa läsår.
/Martin