Veckobrev v.41

Märkligt att det alltid är vackert väder ute när jag skriver om veckans utbildningsbevakning. Hoppas att er vecka varit precis lika bra som min. Här kommer en sammanfattning av veckans studiebevakning på TekNat-fakulteten.

Fakultetsnämnden
Fakultetens högst beslutande organ, fakultetsnämnden, med Ulf Danielsson i spetsen hade möte i tisdags och onsdags. Vi beslutade bland annat vad fakulteten ska göra med ca 1 miljard kronor under 2012. Inom dessa ramar kommer UTN att få pengar för sin verksamhet =)


Sök kurser
På måndag den 17:e oktober är det sista dagen att söka till vårens kurser. Se till att påminna dina kurskamrater och sök själv i helgen. Studentservicekontoret på S:t Olofsgatan har extra öppet på måndag p.g.a. detta.


Lunchutrymmen
Diskussioner med intendentur och fakultetsledning har förts var studenter ska värma och äta sin lunch på Ångströmlaboratoriet. I dagsläget finns ingen plats för mikrovågsugnar. Biblioteket har sagt upp några lokaler som kommer bli tillgängliga, men det kommer att dröja med ombyggnationer. Om det finns förslag på var det kan ställas mikrovågsugnar i dagsläget på Ångström, skicka gärna dem till mig.


Nästa vecka:
Supplemental Instructions
KrUUt - Kreativt Utvecklingsarbete vid Uppsala Universitet har ett seminarium tisdag nästa vecka om studenter i undervisningen. Vi får hoppas att
verksamheten för SI utökas på fakulteten. SI syftar till att under studentledda diskussioner själv komma fram till resultat genom olika metoder, ett mycket uppskattat inslag i undervisningen för många studenter.

Veckans högskoleförordningsparagraf:
kap 6 24 § Finner en examinator att ett beslut om betyg är uppenbart oriktigt på grund av nya omständigheter eller av någon annan anledning, skall han eller hon ändra beslutet, om det kan ske snabbt och enkelt och om det inte innebär att betyget sänks.
Förordning (2006:1053).

Trevlig helg