Succé vid första visningen av PhD Movie

I fredags hölls den första visningen av filmen PhD Movie av Uppsala teknolog- och naturvetarkår i samarbete med Uppsala Studentkårs Doktorandråd. Visningen blev en succé och trycket på platserna var stort!

Filmen PhD Movie är en spelfilm baserad på den populära webbserien Piled Higer and Deeper, eller PhD Comic. Serien handlar om livet i akademins värld; hur doktorander brottas med frustrerande projekt och luddiga professorer, hur man ska ta till vara på varje chans man får att få gratis mat – en möjlighet som ges ganska ofta på universitetet.

Filmatiseringen följer fyra doktorander; Cecilia, Mike, Tajel och den Namnlösa doktoranden. Dessa fyra karaktärer brottas med sin forskning, undervisning och privatliv i en komisk blandning.

Adrian Bahne har varit samordnare för visningarna i Uppsala, och har i samarbete med oss på Uppsala teknolog- och naturvetarkår och Uppsala studentkår gjort det hela möjligt. Innan visningen i fredags var både jag och Adrian nervösa över hur många som skulle komma, hade vårt slit och vår marknadsföring givit resultat?

Så närmade sig klockan halv sex och visningen var schemalagd att starta, när vi kommer till Polacksbacken Aula för att förbereda möts vi av en samling människor som väntar på att få bli insläppta. Sedan börjar strömmen av människor komma, och den tar inte slut. Jag och Adrian ser på varandra med en blandning av chock och glädje. Ingen av oss hade räknat med en fullsatt aula.

Vi presenterar filmen och släcker ner för att se filmen. Filmen får hela aulan att brista ut i skratt flertalet gånger, det märks att många känner igen sig i vad som visas på filmen. Det skrattas åt maskiner som bara fungerar efter en viss kombination av slag, åt professorer som får allt att sluta fungera så fort de är i närheten, och åt mycket mer.

Nästa visning är den tisdag 24 november, vi hoppas på att även då visa filmen för en fullsatt aula. Klicka in på eventet i kalendariet och fyll i intresseanmälan! Vi hoppas på att se just dig på nästa visning!