Veckobrev v.46

Nu börjar mörkret verkligen att krypa sig på tidigt på fredagseftermiddagar. Se till att sätta på er hjälmen och byta till dubbdäck på cykeln för att inte den förädiska halkan ska stjälpa er cykelfärd hem mot en lugn och avslappnad helg efter att ha läst igenom min sammanfattning av veckans utbildningsbevakning.

Befordringskommitteen
Befordringsärenden och anställningsärenden har förut behandlats av olika kommitteer på fakulteten, från och med årsskiftet så kommer alla anställningar och befordringar att hanteras av en och samma anställningsberedning på TekNat-fakulteten. Som studentrepresentant så sitter jag och UTNs arbetsmarkandsansvarig som för närvarande är Isolde Snellman. Har ni några åsikter på hur anställningsärenden ska hanteras så prata gärna med mig =)

Förmöte inför Fakultetsnämnden
Om två veckor så har fakultetsnämnden sitt sista sammanträde för året. Några av ärendena på mötet är verksamhetsplanen för 2012 samt arbetet med omorganisationen av studentservice. Studentservice tänkte jag att vi skulle diskutera som övrig fråga på nästa veckas utskottsmöte.

Vad vill ni ha ut av en studentservice organisation? Är ni nöjda med dagens studentservice?

Nästa vecka:
Utbildningsutskott
På måndag nästa vecka är det utbildningsutskottsmöte, jag hoppas att ni inte har glömt det =). Vi kommer bland annat att diskutera projekt med utbildningsutskottet, hur studerandeledamöter fördelas mellan sektionerna samt UTNs pedagogiska pris. Mycket spännande att prata om med andra ord.

Utbildningskväll för studentrepresentanter
Hoppas att ni inte heller har glömt bort att det på onsdag kväll är utbildningskväll för studentrepresentanter. Anmälningen är stängd, så ett begränsat antal baguetter finns men informationen finns fortfarande kvar i UTNs kalendarium på hemsidan och ni är självklart välkomna.

Veckans högskoleförordningsparagraf:
kap. 4 3 § Behörig att anställas som professor inom annat än konstnärlig verksamhet är den som har visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet. Behörig att anställas som professor inom konstnärlig verksamhet är den som har visat såväl konstnärlig som pedagogisk skicklighet.
Som bedömningsgrunder vid anställning av en professor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning gälla. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av den vetenskapliga eller konstnärliga skickligheten. Varje högskola bestämmer i övrigt själv vilka bedömningsgrunder som ska tillämpas vid anställning av en professor. Förordning (2010:1064).

Trevlig helg!