Uppsala teknolog- och naturvetarkår prisar universitetsanställda

För extraordinära insatser för studenterna vid den teknisk-naturvetenskapliga på Uppsala universitet belönas Åsa Kassman Rudolphi, Anders Virtanen och Maja Elmgren med Uppsala teknolog- och naturvetarkårs förtjänstmedalj.

Universitetsanställda som brinner för utbildningarna och studenternas bästa är otroligt värdefulla, inte bara för oss som studerar utan för hela universitetet, säger Johan Wikander, ordförande Uppsala teknolog- och naturvetarkår. Det är tack vare personer som Åsa, Anders och Maja Uppsala universitet kan skryta med framstående forskning och topprankade utbildningar.

Anders Virtanen och Åsa Kassman Rudolphi belönas för sitt stora engagemang i utbildningsfrågor och tillsammans har de bland annat guidat ingenjörs- och naturvetarprogrammen genom den omvälvande Bolognaprocessen.

Anders och Åsas stöd har varit ovärderligt, inte minst under CSN-kaoset förra året, säger Henrik Vallgren, vice ordförande för Uppsala teknolog- och naturvetarkår. Att många yngre studenter inte känner till Bolognaprocessen, troligtvis den största förändringen av utbildningarna sedan 1477, tycker vi är ett utmärkt betyg.

Maja Elmgren uppmärksammas för sina insatser rörande pedagogik och pedagogisk utveckling. Maja har arbetat med att främja pedagogisk meritering hos universitetslärare och på så sätt lyft många av fakultetens utbildningar.

Maja involverar både lärare och studenter, på ett kollegialt plan, i den pedagogiska utvecklingen på fakulteten. Ett mycket viktigt arbete då skickliga lärare krävs för att vi ska fortsätta ha utbildningar i världsklass, säger Fredrik Härlin, utbildningsansvarig på Uppsala teknolog- och naturvetarkår.

Uppsala teknolog- och naturvetarkårs förtjänstmedalj tilldelas de som gjort extraordinära insatser för Uppsala teknolog- och naturvetarkår som organisation, studenterna vid Uppsala universitets teknisk- naturvetenskapliga fakultet eller stärkandet av Uppsalas utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap.