Veckobrev v.4

Det är fortfarande mörkt på fredageftermiddagarna när jag sitter och ser tillbaka på min vecka som studiebevakare på teknisk-naturvetenksapliga fakulteten. På Uthgårds bottenvåning hörs stoj och stim då klubbverkets gratulationspub inför UTN 10 års jubileum är i full gång med mustig smörgåstårta, frågesport och fiskedamm. Här kommer en kort summering av mitt arbete den här veckan innan jag går ner och sluter mig till det festande sällskapet på nedervåningen.

Campusfika geocentrum
Jag, Marie,(studiesocialt ansvarig på UTN) och Uppsala studentkårs ordförande Karin stod i torsdags på geocentrum och utfodrade de studenter som fyllde i arbetsmiljöenkät med kakor och kaffe. Tack till dem som stannade och sig tid att fylla i enkäten och dricka en kopp kaffe i vårt sällskap.

Bolognaseminarium
I onsdags så höll Internationella programkontoret, IPK, ett seminarium på BMC om bolognaprocessens inverkan på utbildningarna. Civilingenjörsprogrammen i Uppsala är fortfarande en 5-årig sammanhållen utbildning medan bolognaprocessen gjort att civilingenjörsprogrammen delats upp i 3+2 åriga program på många andra lärosäten. Om du har fler funderingar över vad bolognaprocessen innebär så fråga gärna!

Martin, utbildningsansvarig 10/11, gästspelar:
Tänk att få komma tillbaka till ett veckobrev en fredag kväll och titta ut på ett upplyft Uppsala. Det trodde man inte, men man tackar såklart inte nej till ett gästspel. Mycket av mitt UTN engagemang går numera ut på sitta i styrelsen och ta beslut om framtiden. Just nu arbetar jag en del med Uppsala studentkår och ska försöka formalisera det samarbete vi har. För övrigt börjar UTN:s bästa tid nu, för denna vår kommer bli oförglömlig. Med ett 10 års jubileum, en fantastisk forsränning och ett spännande LAN kommer våren slå alla rekord. Ta tillvara på den!

Nästa vecka:
Paneldebatt: Framtidens naturvetare
Nästa vecka på onsdag 16.00 så kommer UTN att hålla en paneldebatt om framtidens naturvetare där jag kommer att delta. Kom till Ekmansalen på EBC och delta i debatten eller kolla upp andra aktiviteter som UTN anordnar nästa vecka på jubel.utn.se!

Veckans högskoleförordningsparagraf:
kap. 2 11 § Behörig att vara rektor eller ställföreträdare för rektor är den som uppfyller behörighetskraven för anställning som professor eller lektor. Förordning (2010:1064).

Allt gott