Veckobrev v.9

Vilket underbart vårväder vi börjar få här i Uppsala, forsränningskommittén springer runt med bar överkropp, ledningsgruppen odlar växter på kontoret och Henrik säljer glass på café Bocken. Om ni hittar några säkrare vårtecken så dela gärna med er av dem =). Här kommer i alla fall min veckoliga uppdatering, som oftast är ett tecken på att helgen nalkas.

Quiz-kväll
I onsdags så träffades vi på smålands för att lära känna varandra lite bättre inom utskottet och ha lite trevligt tillsammans. Jag hade det riktigt trevligt, hoppas att ni också hade det, trots att quizet var lite halvsvårt =).

Kårgrupp
På UTN:s fullmäktigesammanträde den 5 december beslutade ledamöterna att bilda en arbetsgrupp med syftet att reda ut praktiska detaljer kring vad en formell kårstatus skulle innebära för Uppsala teknolog- och naturvetarkår. Vi har träffats på lunchen tre tisdagar i rad på Uthgård. Om du är intresserad av frågor som gäller t.ex. studentrepresentation eller organisation, kom förbi och delta i diskussionerna.

Fakultetens arbetsordning
Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten har en nyligen uppdaterad arbetsordning, ett dokument som beskriver hur arbetet och ledningen av fakulteten ska ske. Denna arbetsordning håller på att göras om för att få in en nämnd för antagning av excellenta lärare. Jätteroligt tycker jag, hoppas inte ni heller kan hålla er för skratt =)

Visste du förreseten att Gustav Vasa var tvungen att dyka genom ett dass på ett loft i Ornäs för att fly undan danskarna.

Nästa vecka:
Tekniska och Naturvetenskapliga utbildningsnämnderna
Nästa vecka så sammanträder båda fakultetens utbildningsnämnder. Godbitarna i nästa veckas möten är en revidering av dokumentet Kommunikation och synlighet från TekNat-samverkan samt delar av dokumentet Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Smågodiset är studieplaner och kursplaner.

Disputationer
Förra utbildningsutskottsmötet så lovade jag, enligt protokollsförare Johan, att dyrt och heligt ta reda på var man kan få tag på mer information om disputationsföreläsningar. Kolla in på UTN:s hemsida och där har jag lagt in, bland alla provföreläsningar och docentföreläsningar, en och annan disputation som sker på vår fakultet.
 

Allt gott