Veckobrev v.11

Sitter i kårhuset i Linköping och diskuterar terminsindelning med utbildningsansvariga från andra kårer inom Reftec-samarbetet som är ett samarbete mellan sju stora kårer för tekniska och naturvetenskapliga utbildningar. Håll utkik efter oss på ditt campus nästa vecka, vi flyttar nämligen ut delar av ledningsgruppens kontor på campus då!

RUBIK
RUBIK är ett samarbete mellan utbildningsansvariga och internationellt ansvariga på kårer med ansvar för tekniska och naturvetenskapliga utbildningar. De kårer som ingår i Reftec-samarbetet där RUBIK är en undergrupp är: Teknologkåren, Luleå, Chalmers studentkår, Göteborg, Umeå natur- och teknologkår, Tekniska högskolans studentkår, Stockholm, LinTek, Linköping, Teknologkåren Lunds tekniska högskola och Uppsala teknolog- och naturvetarkår. RUBIK träffas ungefär en gång i månaden och diskuterar aktuella frågor inom utbildningsbevakning

Samarbete med Ultuna studentkår
Ultuna studentkår,ULS; bedriver studiebevakning på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, här i Uppsala. Jag och representanter från civilingenjörsprogrammen i energisystem samt miljö- och vattenteknik träffade ULS utbildningsansvariga i måndags och diskuterade studiebevakning på SLU. Det är viktigt att ha ett bra samarbete med deras studentkår eftersom universiteten har en del utbildningar tillsammans. Det vore ju också kul om vi kunde ha studiesociala aktiviteter tillsammans.

Nästa vecka:
Utbildningsutskottet
På torsdag nästa vecka träffas vi i utbildningsutskottet för att diskutera bland annat terminsindelning och kårrepresentation på Teknat-fakulteten. Dessutom vill projektledaren för studentservice förankra några idéer från projektet och dokumentet utmärkelsen utmärkt kurs kommer nog också att diskuteras. Vi får se hur mycket vi hinner till 19.00.

”Det är ingenting fel på förändring, bara den går i rätt riktning.”
Winston Churchill, tänk på det nästa gång ni fyller i en kursutvärdering!

Kontoret på campus
Nästa vecka är det dags igen – vi i ledningsgruppen flyttar ut kontoret till ett campus nära dig. Vi kommer att sitta och svara på mail, prata med studenter och kanske vattna en livs levande blomma på EBC tisdag onsdag och på Geocentrum på torsdag. Kika förbi och prata med oss, vi kommer att vara ute mellan 10 och 15, det är ju trots allt er vi är till för =)

Allt gott