Veckobrev v.40

Vill du veta vad som händer inom studiebevakning på fakulteten? I slutet av varje vecka skriver UTN:s utbildningsansvarig ett kort veckobrev som sammanfattar de viktigaste händelserna under veckan som varit.

Hej!

Först vill jag börja med att tack alla studierådsordföranden och liknande som medverkade på utbildningsutskottet förra veckan. Jätteskoj! Nästa utskottsmöte (15/10) kommer att handla om utvärderingar. Vi får besök från folk både från fakulteten och centralt på universitetet. Jag ser fram emot givande diskussioner, så ledamöter håll koll i inboxen efter kallelsen!

TUN och NUN

Tekniska utbildningsnämnden (TUN) och naturvetenskapliga utbildningsnämnden (NUN) har haft möten i veckan. Man pratade bland annat om neddragningarna på fakulteten. Att antalet studieplatser på fakulteten måste minskas är en komplex fråga som inte är lättlöst på något vis. Man kommer inte att skära ner på platser på programkurser. Detta innebär att fristående kurser på hela fakulteten kommer drabbas av neddragningar, såväl på institutionerna som på exempelvis CEMUS. Beslut tas på fakultetsnämnden senare i oktober.

På utbildningsnämndsmötena har man även diskuterat studentserviceprojektet och hur det påverkar personaler på fakulteten. På tal om studentservice så kommer den nya servicedisken på Ångströms vara klar om ungefär en månad. Ni kanske har sett ombyggnaden i biblioteket?

Seminarium om mobilitet

I onsdags var jag och Maria, internationellt ansvarig på seminarium om mobilitet i den högre utbildningen. Tillsammans med 200 personer från universitet runt om i Sverige lyssnade vi på föredrag om bland annat den internationella studentens syn på sin utbildning i Sverige. Vet ni att Sverige upplevs som typ sämst i Europa när det gäller möjligheten att knyta kontakter med inhemska studenter?

 

Kommande veckan:

Internat med TUR

Nästa vecka är det dags för två dagars möte med tekniska naturvetenskapliga fakultetens universitetspedagogiskaråd (TUR). Jag och Tove, arbetsmarknadsansvarig kommer att hålla i ett diskussionspass på temat universitetet och studenterna. Vi kommer bland annat prata om studenters ansvar för sina medstudenters lärande.

Någon annan som kommer prata pedagogik nästa vecka är vår internationellt ansvarig, Maria. Hon har turen att få åka till Danmark och prata pedagogisk meritering med studentaktiva från hela Norden. Mycket skoj!

 

Trevlig helg!

Sofia Hedberg
Utbildningsansvarig, Uppsala teknolog- och naturvetarkår UTN

 

Om du vill få nyhetsbrevet på mail eller har några frågor, synpunkter och funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till utb [at] utn.se>utb [at] utn.se