Veckobrev V.41

Mitt första nyhetsbrev och uppdatering om vad jag hållt på med. Kommer från och med nu att i slutet av varje vecka att lägga upp ett nyhetsbrev om vad som händer inom fakulteten gällande studiesociala frågor

Lund och Reftec

Jag har varit på besök i Lund under dagarna fyra (2 – 6 oktober) för att möta upp med de andra teknolog- och naturvetarkårernas studiesocialt ansvariga för att diskutera gemensamma frågor (arbetsmiljlö, likabehandling, ”Hur mår teknologen (och naturvetaren” m.m). Mest tid las på den studiesociala och psykosociala undersöknignen ”Hur mår teknologen (och naturvetaren” som kommer att komma ut i december. Denna undersökning genomförs vart femte år och riktiar sig till studenter på teknolog- och naturvetarutbildningar, totalt över 40000 studenter. Denna undersökning kommer att ligga till grund för jämförelse mellan universiteten och därmed användas för att påverka universitetet och beslutsfattare i studiesociala frågor.

Cykelfixardag

Planeringen inför en cykelfixarkväll är uppstartad, datum är satt till den 6 november och kommer att hållas i Mässen. Mer information kommer i senare nyhetsbrev.

Ångström Etapp IV

Ett inriktningsbeslut för Etapp IV kommer att tas på fakultetsnämndens internat den 24-25 oktober. Alternativen är att vidareutveckla ITC-området och modernisera lokalerna eller att succesivt lämna ITC-området och expandera Ångström. Detta ligger dock långt i framtiden och inget som kommer ha effekter på Ångström eller ITC-området de kommande året.

Nytt lunchrum på Ångström

Nu syns ljuset i tunneln. Som ni som studerar på Ångström säkert märkt har situationen med mirkovågsugnar avhjälpts genom att placera ut flera runt Ångström. Detta är dock bara temporärt. Någon gång i månadsskiftet Januari / februari kommer ett nytt stort lunchrum att öppnas upp i källaren mellan de två befintliga ”lunchrummen” - precis under biblioteket. Detta kommer att avlasta situationen till viss del men löser inte alla problem.