Veckobrev v.41

Utbildningsansvarigs veckorbrev v.41

Hej!

Här kommer veckans brev om studiebevakningen. Denna gång ett ganska kort brev som blev upplagt på nätet väldigt sent.

Kursutvärderingsevent

Många sektioner kommer i början av nästa period anordna någon form av kursutvärderingsevent. Ofta genom att bjuda på fika till de som fyller i utvärderingarna under en lunch. I veckan samlades ett gäng studierådsordföranden för att diskutera hur man kan hjälps åt med marknadsföring.

TUR

Torsdag till fredag samlades tekniska naturvetenskapliga fakultetens universitetspedagogiskaråd, TUR, för att ägna sig åt mer tidskrävande diskussioner om pedagogisk utveckling. Bland annat har vi prata om ämnesdidaktik på IT- och fysikinstitutionen och ansvar för genomförandet av TekNats nya pedagogiska program. Mycket har handlat om studenternas ansvar för sitt lärande och syn på pedagogisk utveckling. Har ni några tankar kring detta?Kommande veckan:

Utbildningsutskottsmöte

Det jag absolut ser fram emot mest nästa vecka är utskottsmötet! På måndag är det dags för ett helt möte för att diskutera kursutvärderingar. Jag hoppas att alla berörda har fått kallelsen!

NU2012

I slutet av nästa veckan kommer jag vara svår att nå på Uthgård. Tillsammans med arbetsmarknadsansvarig Tove ska jag till Göteborg på nationell pedagogisk konferens. På konferensen kommer bland annat min företrädare Fredrik att berätta om aktiv studentmedverkan. Fredrik brinner för SI, supplement instructors. Mer om det får ni fråga honom om. Hur som helst glöm inte bor att med ett bra förslag kan man påverka mycket och komma långt! Att hålla föredrag på en konferens för flera hundra pedagogik intresserade, det tycker jag är coolt!

 

Trevlig fortsättning på vecka 42!

Sofia Hedberg
Utbildningsansvarig, Uppsala teknolog- och naturvetarkår UTN

 

 

Om du vill få nyhetsbrevet på mail eller har några frågor, synpunkter och funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till utb [at] utn.se>utb [at] utn.se