Veckobrev v.42

Veckobrev om studiebevakning från fre v.42

Hej!

Den här veckan sitter jag och skriver nyhetsbrevet i Göteborg mer om detta och varför hittar ni nedan.

NU2012

Under tre dagar har över 600 personer samlats för att diskutera lärande på universitetet. Jag har hört många intressanta föredrag, till exempel en mycket karismatisk amerikan vid namn William Rankin. Sök gärna upp hans TED-konferensfilm på youtube, tänkvärt.

Att få åka på sådant här är verkligen ett privilegium som studentrepresenant. Jag har gjort min coolaste presentation hittills. Jag och Tove (Arbetsmarknadsansvarig) var med och presenterade tekniska och naturvetenskapliga fakultetens universitetspedagogiska råd (TUR) i ett rum som var så fullsatt att folk nekades att komma in!

Utbildningsutskott

I måndagskväll hade vi ett mycket spännande utskottsmöte där vi diskutera utvärderingar. Många håller med mig om att det blev för lite diskussionstid. Vi får ta med oss det till nästa möte!

Tuff-medel

I veckan har jag även i en bedömningsgrupp som delat ut TUFF-medel.. TUFF är vår fakultets universitetspedagogiska förnyelsefonden. Så håll utkik efter massa spännande pedagogiska projekt på vår fakultet i vår!

Kommande veckan:

Fakultetsnämndsinternat

Nästa vecka sammanträder fakultetens högst beslutande organ för ett två dagarsmöte. Det är mycket som ska bestämmas men framförallt VP och budget för nästa år är stora punkter. Det är nu dags för beslut om vart det ska ske nedskärningar. Det är en fråga som med all sannolikhet kommer bli tung och på intet sätt lätt att lösa. Jag återkommer i näst veckobrev om vad som beslutats.

RUBIK

Efter ett långt möte med fakultetsnämnden drar jag vidare till Linköping för att träffa andra utbildningsansvarigt på olika tekolog- och naturvetarkårer runt om i Sverige. Samarbetet kårerna emellan heter Reftec och just den grupp jag sitter med i kallas RUBIK (reftecs utbildnings och internationaliserings utskott). Det är ett forum för idéutbyte, som ett utbildningsutskott på en annan nivå!


Sofia Hedberg

Utbildningsansvarig, Uppsala teknolog- och naturvetarkår UTNOm du vill få nyhetsbrevet på mail eller har några frågor, synpunkter och funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till utb [at] utn.se>utb [at] utn.se