Veckobrev v.43

Vad hände med nedskärningarna på fakulteten? Vad bestämdes på förra veckans fakultetsnämnd? Här kommer ett sent veckobrev om din utbildning!
 

Fakultetsnämnd

Den här veckan var det dags för terminens andra fakultetsnämnd. Ett massivt möte där fakultetens budget och verksamhetsplan för nästa år skulle antas. Detta innebar beslut om hur nedskärningarna i antal studieplatser skulle fördelas. För att sammanfatta det kort försvinner hela den förberedande kursen distansmattekursen på math.se samt 30 platser på basåret. Dessutom försvinner platser på fristående kurser på främst biologi, IT och CEMUS. Motivering till beslutet är att antalet platser på dessa kurser ökat mycket under de senaste åren på grund av tillfälliga extrapengar och att man nu återgår till tidigare nivå. Kanske har ni sett CEMUS studenternas kampanjer för sin utbildning? Det blev inte någon ändring av förslaget men personal på fakulteten var mycket imponerade över deras engagemang!

Under mötet klubbades även hur mycket pengar UTN får av fakulteten nästa år, organisationspln för studentsevice antogs och man bestämde att utredningen av Ångströms etapp 4 ska fortsätta.

 

Kommande veckan:

Sista anmälningsdag utbildningskväll

Jag hoppas ingen har missat att det kommer hållas en utbildningskväll om studentpåverkan den 7 november. Varmt välkomna hälsar jag och Andreas, studiesocialt ansvarig. Mer info och anmälan hittas på följande länk:https://www.utn.se/sv/content/utbildningskv-ll

UTN FUM

På måndag är det dags för terminens andra fullmäktige möte, hoppas jag ser någon av er där. Andra inspirerande studentmöten jag ska på i veckan som kommer är möten med CEMUS roots och LärNat.

 

Kursutvärderingsevent

Många sektioner ordnar kursutvärderingsevent under kommande vecka. Lycka till alla sektioner!

29/10: IT
30/10: W, X och F
31/10: STS, H
1/11: K, Q
9/11: ES

 

Trevlig helg,

Sofia Hedberg
Utbildningsansvarig, Uppsala teknolog- och naturvetarkår UTN

 

Om du vill få nyhetsbrevet på mail eller har några frågor, synpunkter och funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till utb [at] utn.se