Nyhetsbrev vecka 44 och 45

Jag skulle ha skickat ut ett nyhetsbrev i förra veckan men det blev aldrig av då det var en massa andra saker som tog upp min tid (typ Utnarm) – men skoj var det.

Vecka 44

Veckan började med UTN:s fullmäktige och avslutades med Utnarm. Där emellan hann man även delta på ett konvent kallat ”Framtidskonventet” tillsammans med det andra studiebevakarna vid universitetet. Konventets arrangerades av SENUS med tema ”Att kommunicera och bejaka mångfald” och innehöll ett brett spektrum med allt från hur åldersdiskriminering, hur kroppsspråket säger mer än vad man kan förstå till hur det samhällets syn på funktionshindrade och hur mångfald påverkas. Allt dett avslutades av Özz Nûjen som på ett komiskt sätt gav för mig, ett bredare perspektiv på mångfald, integrering och andra samhällsfrågor.
Annars började jag att sammanställa utvärderingen av Basårets mottagning – resultatet var ytterst positivt. Utöver detta gick ganska mycket tid till att förbereda inför cykelfixardagen och utbildningskvällen vecka 45.Vecka 45

Vecka 45 har hittills varit den mest arbetsintensiva veckan under de 3 månader jag jobbat som studiesocialt ansvarig. 3 månader på jobbet, nu börjar man bli varm i kläderna och få koll på vad man gör – men det finns mycket kvar att lära och göra.Cykelfixardagen

Cykelfixardagen hölls tisdagen den 6 november. Det studiesociala utskottet, UTN och Uppsala cykelförening servade cyklar inför vintern utanför Ångström i bitande kyla och mörker. Totalt hade vi ett 50-tal besökar som kom förbi med sina cyklar för att få bromsarna spända, däcken justerade, byte till vinterdäcl eller bara få en översyn av cykeln. Totalt sett var dagen en succe. Ett enormt stort tack till Cia Thomas, Jakob Andrén och Lars.
Missade du oss kan du alltid besöka Uppsala cykelförening varje tisdag för att få cykeln servad.

Utbildningskväll

Tillsammans med Sofia (utbildningsansvarig) höll vi en informationskväll onsdagen den 7 november om universitetetets struktur och funktion, studentservice och om studenternas arbetsvillkor.Nästa vecka (46)

Några punkter inför nästa vecka är

TUN

Konferens om ”jämställdhet i den autonoma högskolan” under onsdag och torsdag

Engageratmiddag

Rutinmöten

Studentomröstningen (kan inte ha gått någon förbi). Du får rösta på vad du vill så länge du röstar.