Nyhetsbrev vecka 46

Hej på er trogna läsare och hoppas ni överlevt en spännande vecka med studentomröstning, sektionskamp och den eviga striden mot tiden och trötthet (koffeinbrist?). Men livet fortsätter och snart är det jul och allt det medför. Har du mot all förmodan missat studentomröstningen så surfa in på http://www.studentomrostningen.se/ och rösta idag.

Docenturnämnden

Veckan började med ett möte med docenturnämnden och utnämnandet av några nya docenter och att ge möjligheten till personer att hålla en docenturföreläsning.

Tekniska utbildningsnämnden

Eller TUN hade ungefär samma innehåll som förra veckans NUN (naturvetenskapliga utbildningsnämnden). Bland annat presenterades och diskuterades nybörjar undersöningen, masterutvärderingen och studentservice.

Det viktigaste var fastställandet av utbildningsplaner för civilingenjörsprogrammen som efter många om och men är fixade, men vissa program fick inte genomföra så stora förändringar som planerats.

Nationella jämställdhetskonferensen

I dagarna två var jag i Stockholm på nationella jämställdhetskonferensen med årets tema: ”autonomi i en jämställdhet högkola”. Jag kan säga att jag lärde mig jättemycket och fick många ögonöppnar. Visst var workshoperna mindre innehållsrika än föreläsningarna men jag kan helt klart säga att jag fick ut mycket av det. Om ni vill ha ut minnesanteckningar så hör av dig till mig.
Mest imponerande var föreläsningen om ”Jämställdhet i organisation högskolan” och introduktions paneldebatterna där bland annat vår kära Rektor, Eva Åkesson deltog.
Jag skulle kunna skriva mycket mer om detta men vill ni veta mer så kom upp på kontoret och hälsa på.Nästa vecka

Under nästa vecka är det en massa rutin möten. Kan rekommendera att kom m på utbildningsutskottet den 21 november.