Veckobrev v.46

Vet du om att ett nytt studentlunchrum på gång på Ångströms? Att det snart finns 25 (!) nya mikrovågsugnar att värma lunchlådan i. Innebär detta mikrokö adjöss? Det och mycket annat avslöjas i veckobrevet denna gång.

Hej!

Denna vecka tror jag ingen av er missat studentomröstningen. Har du ännu inte röstat så gör det här www.studentomrostningen.se senast söndag.

TUN

Veckans möte med tekniska utbildningsnämnden (TUN) var väldigt like förra veckans NUN möte. Vi gick igenom resultatet från nybörjarenkäten, diskuterade studentserviceprojektet och beslutade om utbildningsplaner för nästa år. Att göra stora förändringar i en utbildningsplan kan vara knepigt på grund av samläsning med flera andra program. Detta fick ES-programmet erfara på mötet, förändringarna blev inte lika stora som först föreslagits.

Excellent lärare

Från och med i höstas kan lärare på vår fakultet ansöka om att bli s.k. excellent lärare, något som hoppas uppmuntra ökad pedagogisk kunskap och engagemang. I förra veckan gick sista ansökningsdag och i denna vecka träffades nämnden för sitt första möte. Processen kommer dock ta tid och beslut kommer inte förens till våren, Vill ni också vara med och uppmärksamma duktiga pedagoger? Glöm inte bort att det snart är dags för UTN:s pedagogiska pris.

Möblemang lunchrum på Ångströms

Om ni haft föreläsningar i Polhem- eller Häggsalen på Ångströms kanske ni hört att det bankas och borras någonstans i närheten. Ljudkällan är byggnationen av ett nytt lunchrum i källaren under salarna. I veckan har jag fått gå på möte om hur man ska möblera rummet och kan glatt meddela att man har planerat för 25 nya mikrovågsugnar. Tanken är att få en ljus lokal med varierad inredning och gott om eluttag för att man utanför lunchtid ska kunna sitta där och plugga. Vad tror ni om idén med några högre bord med barstolar närmast mikrovågsugnarna? Eller föredrar ni enbart vanliga bord?

Kommande veckan:

Utbildningsutskott

Nu är det snart dags för terminens tredje utskottsmöte. Hurra! Denna gång ska vi diskutera riktlinjer för UTN:s pedagogiska pris samt revidera den del av UTN:s åsiktsdokument som handlar om arbetsmarknadsanknytning.

Möte med anställningsberedningen

Jag och Tove (arbetsmarknadsansvarig) sitter båda med i fakultetens anställningsberedningen. När någon söker en lektors- eller en professorstjänst går personen igenom följande process: 1. ansökan läses av s.k. sakkunniga 2. anställningsberedningen beslutar om vilka man ska kalla till intervju. 3. Personen håller provföreläsning, forskningspresentation och intervjuas. 4. anställningsberedningen föreslår vem man tycker ska få tjänsten. Provföreläsningarna är öppna för alla och jag försöker lägga upp dem i schema.
På torsdag är temat kemiska reaktioner i biologiska system utifall någon är intresserad!

Informationskväll om utbytesstudier

Om du är intresserad av att åka utomlands under dina studier är ett tips från Maria (internationellt ansvarig) informationskvällen den 21 november. Tillsammans med de internationella kordinatorerna på TekNat ordnar UTN en info kväll i Siegbahnsalen. Om man anmäler sig innan måndag får man mat, mums! Mer info: http://www.utn.se/sv/artikel/2012-11-12/informationskv-ll-om-utbytesstudier.

Det här blev ett långt och mastigt nyhetsbrev men det händer så mycket kul för tillfället! Glöm inte bort att ni alltid är välkomna med frågor, tankar och åsikter.

 

Trevlig helg!

Sofia Hedberg
Utbildningsansvarig, Uppsala teknolog- och naturvetarkår UTN

 

Om du vill få nyhetsbrevet på mail eller har några frågor, synpunkter och funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till utb [at] utn.se