Veckobrev v.48

Snön har kommit till Uppsala men studiebevakarna håller värmen uppe!

Ytterligare en vecka har förflutit och snön har lagt sig över Uppsala. När detta veckobrev skrivs har vecka 48 övergått i vecka 49. Termometern visade modiga -19 i morse och det är vinterfint och svinhalt. ag hoppas att ni cyklar försiktigt.

Student-staff meeting på CEMUS

I förra veckan var jag på ett väldigt inspirerande ”student-staff” möte på CEMUS. Både studenter och lärare brainstormade om vad CEMUS är och bör vara, vad man vill och vad man önskar. Mycket engagemang och många bra idéer kom fram. Nu ska idéerna sammanställas och sedan stå bakom det förändringar som kommer bli till följd av nedskärningarna.

Ångströms etapp 4

Andreas studiesocialt ansvarig har varit på möte i Luleå och Kiruna och därför fick jag gå på möte om utbyggnaden av Ångströms. Nu håller man på att utreda behoven av lokaler. Vad tycker vi studenter är viktigt och varför. Har ni tankar och idéer så hör mer än gärna av er!

Invigning Ångströmsdisken

Som studiebevakare får man göra många varierande saker. Mitt bland alla möten kan man exempelvis få på biblioteksinvigning. Ni som läser på Ångströms, har ni sett att schemabokarna nu sitter vid biblioteket? Som student är man mer än välkommen att knacka på om man har schemafrågor. Det är inte bara biblioteket på Ångströms som innehåller ny inslag även på Geo har det skett förändringar. Ni som läser där, tycker ni att det blivit bra?


Kommande veckan:

Fakultetsnämnd

Dags för terminens sista fakultetsnämnd. Denna gång ett möte där det mesta dels ska det tillsättas lärarrepresentanter till råd och nämnder inför nästa år. I stort sätt alla lärarrepresentanter väljs på tre års mandat till skillnad från oss studenter som oftast sitter ett år i taget. Vet ni att man försöker hålla en jämn könsfördelning bland lärarrepresentanterna? En värd sak att fundera på är för och nackdelar med detta. Är det något vi bör sträva efter även bland studentrepresentanterna?

UTN:s pedagogiska pris

Nu är det snart dags att börja uppmana folk om att skicka in nomineringar till detta fantastiska och ärofyllda pris. Hjälp gärna till att sprida informationen ty vi vill få in många bra motiveringar” Affischer väntas dyka upp i slutet av veckan och i och med det kommer det bli möjligt att nominera folk. Glöm inte bort att de som sitter i bedömningsgruppen inte får nominera!Trevlig fortsättning på december!

Sofia Hedberg
Utbildningsansvarig, Uppsala teknolog- och naturvetarkår UTN

 

Om du vill få nyhetsbrevet på mail eller har några frågor, synpunkter och funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till utb [at] utn.se>utb [at] utn.se