Nyhetsbrev vecka 47, 48 och 49

Det var ett tag sen men här är ett nyhetsbrev som tecker veckorna 47, 48 och 49. Anledningen har varit att annat jobba har kommit i vägen vilket inte lämnat tid till att skriva ett nyhetsbrev. I vilket fall som helst, här är nyheter om vad som hänt de senaste tre veckorna inom det studiesociala.

Vecka 47.

Att vara lärarstudent vid Uppsala universitet

Är en enkätundersökning som genomförst under de senaste tre veckorna i sammarbete med LärNat (en sammanslutning av NO-lärarstudenter vid TekNat-fakulteten). Målet är att kartlägga studiesituation för NO-lärare. Enkätundersökningen sammanställdes vecka 49 och kommer att presenteras för LärNat:s styrelse den 8 december och för andra intresserade den 14 december på Det stora mötet som LärNat annordnar.

Etappv IV

Mötena kring etapp IV flyter på och mycket finns att göra. Bland annat börjar man se över kommande lokalanvändning. Vad kommer att behöva? Hur mycket kommer att behövas? Vilka ska använda vad?
Mer informarmation kommer i nyhetsbrevet för vecka 50.

Men har ni redan NU någon synpunkt eller grym idé så tveka inte om att kontakta mig eller någon annan på UTN.

 

Vecka 48.

STORK

För er som inte vet vad STORK är står det för STudiesociala Ordförandenas RådsKonferens och är en del av Reftec-sammarbetet som UTN har med liknande kårer i Luleå, Umeå, KTH, Chalmers, Linköping och Lund. I vilket fall som helst hade vi ett STORK-möte i Luleå och Kiruna mellan 28 november och 2 december. Vi diskuterade bland annat den kommande Hur mår teknologen (-och naturvetaren) som kommer att skickas ut innan jullovet. Undersökningen kommer att gå ut till alla UTN:s medlemmar (krångliga regler vid UpDok gör att man enbart kan få ut fysiska mail-listor till fakultetens studenter, och då jag inte har varken tid eller lust att skriva över drygt 7000 studenters mail-adresser till ett dokument är detta den smidigaste lösningen).
Andra punkter vid diskuterade var alkolfrågor, mottagning, från studentidé till genomförande och mycket annat.

LKAB och SSC (Swedish Space Corporation) var ytterst snälla som guida runt oss inom deras verksamhet.

 

Vecka 49.

FUM

Måndagen började bra. Efter STORK-mötet i Luleå och Kiruna så spenderades 18h på tåget tillbaks till Uppsala. Väl tillbaka blev det FUM – lika trevlig som vanligt.

 

Att vara lärarstudent vid Uppsala universitet

Under veckan har många timmar spenderats på att sammaställa undersökningen, men nu är det gjort. Totalt blev sammanställningen 73 sidor lång. Svaren som sammanställts kommer att diskuteras med LärNat, fakulteten och presenteras fredagen den 14 december i 11:129 på Blåsenhus från 15ak.

MUTA

Det är inte så farligt som det låter. MUTA står för Middag för Utskott, Tuffa arbetsgrupper och Andra viktiga personer och är en tackmiddag till personer som engagerat sig under terminens gång och administrativ personal vid fakulteten. Denna middag hölls i sammarbete med utbildningsansvarig, arbetsmarknadsansvarig och internationellt ansvarig.

 

Fakultetsnämnden

Tisdagen den 4 december spelade inte bara Sabaton i Uppsala (var där) utan det var också fakultetsnämnd.

Det som diskuterades och bestämdes var nya mandat för representanter till NUN och TUN (3 åriga mandat). Bland annat fika vissa program krav att göra om sina nomineringar då deras förslag enbart representerades av ett kön – fakulteten har som mål att hålla 60 / 40 förhållande i könsfördelning.
Ett annat bleslut som tagits är budgeten för utbildningar i teknat:s namn på Campus Visby.

 

Teambuilding

Ni som var förbi Uthgård idag (7 december) kanske upptäckte att ingen på kontoret var på plats. Du kanske tänkte vart är dom??, men du kan skatta dig lycklig att vi var och curlade och åt frukost på nation.

Nästa vecka (50)

Vecka 50 blir intensiv.

Det är mycket rutinmöten, men ett etapp IV möte ska hållas. Mottagningsrådet ska mötas för första gånge sedan mottagningen. Studiesocialt utskottsmöte den 13 decmeber. LärNat:s stora möte. Men om jag är efterlyst eller om du vill mig något så kom gärna förbi Uthgård