Veckobrev v.3

1242 sidor. Så många sidor skrev Teknats programansvariga i självvärdreringarna för högskoleverkets utvärdering. Det och lite till hittar du i veckans veckobrev. Välkomna tillbaka till en ny termin!

Hej!

Efter en mycket fin vinterdag börjar mörkret sänka sig runt Uthgård. Vi på kontoret har hunnit jobba två veckor efter jul och klarat av mycket förberedelser inför vårterminen. På måndag sätter terminen slutligen igång och Uthgård slår upp sina dörrar. Kom och värm din lunchlåda, prata med oss kontorister eller spana in ommöbleringen på övervåningen. Min favoritförändring är att studiebevakningen fått en egen anslagstavla alldeles innanför dörren på Uthgård. Där kommer ni att hitta smått och gott från oss studiebevakare, tips och trix och korta uppdateringar om vad som händer. En annan förändring är att vi fått två nya studiebevakare, Axel med internationellt ansvar och Sandra med arbetsmarknadsansvar, så kom gärna förbi och säg hej.

Ångströms etapp IV

Idag, fredag, har jag varit på möte med arbetsgruppen för undervisningslokaler i nya etapp IV. Vad tycker ni saknas? Behövs det fler stora föreläsningssalar? Ommöblerbara klassrum för 60 personer? Ska alla lektionssalar ligga i samma byggnad? Kan man minska trängseln i korridoren i hus ett? Har ni andra synpunkter om byggnationerna, till exempel om att det behövs fler cykelställ eller lokaler för sektioner, så hör av er till Andreas som är studiesocialt ansvarig (soc [at] utn.se). Till en del arbetsgrupper söks det fortfarande studentrepresentanter.

Möte för programansvarig och HSV

1242 sidor. Så många sidor för självvärdering har skrivit av fakultetens programansvariga under hösten. I torsdags fick alla programansvariga chansen att berätta tre riktigt bra saker om sitt program, tre saker som de skrivit om i självvärderingstexten för högskoleverkets utvärdering. Nästa steg i utvärderingsprocessen kommer bestå av bland annat studentintervjuer. Mer information om detta kommer!


Kommande veckan:

UTN:s pedagogiska pris

På tisdag 22/1 är det sista nomineringsdag för UTN:s pedagogiska pris. Glöm inte att uppmuntra alla dina klasskamrater att nominera någon till detta ärofyllda pris!

Studenternas ansvar

På tisdag nästa vecka ska jag och min företrädare Fredrik vara med och arrangera ett nätverksmöte för pedagogiska ledare. Det vill säga personer som exempelvis studierektorer och programansvariga. Fredrik och jag ska berätta om våra erfarenheter och reflektioner kring studenternas ansvar för sitt eget lärande, för sina medstudenters lärande och för utbildningsutvecklingen. Det kommer säkerligen bli kul, men lite nervöst är det!

Fika på Uthgård

Precis som förra terminen är alla utbildningsutskottets ledamöter inbjudna till fika på Uthgård för att prata tankar och planer inför våren. En doodle har ni fått på mail, glöm inte att fylla iden snarast.

 

Trevlig helg!

Sofia Hedberg
Utbildningsansvarig, Uppsala teknolog- och naturvetarkår UTN

 

Om du vill få nyhetsbrevet på mail eller har några frågor, synpunkter och funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till utb [at] utn.se>utb [at] utn.se.