Sammanställning av "En kaffe för din åsikt"

Under april och maj har UTN samlat in åsikter från studenterna för att kolla vad de tycker i frågan om ombyggnationen av Ångström. Över 500 studenter har svarat och svaren har nu sammanställts.

"En kaffe för din åsikt" är ett projekt som startades upp under våren för att få stundeternas åsikter i aktuella frågor. Vi har besökt våra campus och låtit studenterna fylla i enkäter och samtdigt passade vi på att bjuda på kaffe (eller te/godis). Den första frågan som ställdes till studenterna var "Vad är viktigast för dig när det gäller Ångström Etapp 4?". Då universitetet har ökade lokalbehov på Ångström/ITC-området har det lagts fram ett förslag om att bygga ut Ångströmlaboratoriet. De programhandlingar som ligger som förslag just nu är inte fördelaktiga för studenter ur många synpunkter och därför vill vi undersöka vad som är viktigast för oss studenter för att kunna påverka universitetet i frågan. 

511 studenter utspritt på alla våra sektioner svarade på undersökningen. Baserat på resultatet kan vi se att grupprum, lunchrum och halvtysta studieplatser är saker som är viktiga för oss studenter. Dessa är saker som vi kommer att kämpa hårt för men givetvis kommer vi även kämpa för att alla studenternas behov och önskemål ska uppfyllas. 

Från de fria kommentarerna så kan vi också konstatera att studenterna vill ha billigare restaurang/café, fler microvågsugnar och bra ventilation. Det kom även kommentarer som önskade sushi, en plats att äta, samlas och hänga samt som prisade vårt kårhus Uthgård.