Buddyprogrammet

Buddyprogrammet är ett sammarbete mellan UTN, US och ELSA under början av varje termin för att välkomna nya internationella studenter. Ta del av programmet och sök till Buddy för hösten!

Buddyprogrammet är ett sammarbete mellan Uppsala teknolog och naturvetarkår, ELSA och Uppsala Studentkår. Programmet går ut på att inkommande internationella studenter paras ihop med en buddy som svarar på frågor och visar hur staden och samhället fungerar. Buddisarna är vana studenter ifrån staden och bildar buddygrupper för att skapa en gemenskap och nya vänner för de nya studenterna. De internationella studenterna, även kallade newbies, kommer ha möjlighet att delta i en orienteringsvecka anordnad av nationerna och volontärer. Buddisarna finns där som ett stöd och kommer hålla mindre aktiviteter tillsammans med newbisarna efter orienteringsveckan. Det kan vara allt från grillning, turista, spela kubb till pubrundor. Som buddy kan man välja när man söker om man bara vill hjälpa till med att svara på frågor eller även delta i aktiviter. Buddyprogrammet är aktivt varje terminsstart.

Vi ansvariga projektledare hoppas att du vill delta i programmet och vara en stöttande student för någon helt ny i staden. Anmälan för buddy är fortfarande öppen! Mejla internationellt ansvariga på UTN (int [at] utn.se) om du vill ha mer information och anmäla dig som buddy!

Josefin Emanuelsson