Alumnens vecka vid Uppsala universitet

Under första veckan i oktober är det Alumnens vecka vid universitet och högskolor i Sverige. Alumnens vecka arrangeras varje år för att synliggöra verksamhet för och med alumner runt om i landet. I Uppsala blir det bland annat alumnföreläsning och utnämning av "Årets alumn 2014”.

Möt inspirerande alumner
- Pär Holmgren, klimatdebattör och före detta tv-meterolog samt hedersdoktor vid Uppsala universitet

Höstens första alumnföreläsare Pär Holmgren är författare, föreläsare och aktiv i projekt som Elmopedturnén och Artister för Miljön. I föreläsningen med rubriken ”Pärs resa ut i vida världen” berättar Pär Holmgren om sin syn på klimatet och de utmaningar som världen står inför.
 
Datum: 30 september
Tid: kl. 19.00
Plats: sal IX i Universitetshuset
Fri entré (antalet platser är begränsat)

I samband med kvällens arrangemang ges goda möjligheter till nätverkande och mingel.
 
Alumnföreläsningen är en del av Alumnens vecka vid Uppsala universitet. För mer information om alumnföreningarnas programpunkter under Alumnens vecka www.uu.se/alumn/nyheter/nyhetsdokument/?id=3608&area=7&typ=artikel&na=&lang=sv.

Varmt välkomna!

---

Årets alumn vid Uppsala universitet 2014
I samband med firandet av universitetets födelsedag, som i år firas den 6 oktober, kommer Uppsala universitets rektor Eva Åkesson på måndagskonserten ”Blue Birthday”  i Universitetshuset att offentliggöra vem som får motta utmärkelsen Årets alumn vid Uppsala universitet 2014”, se: www.kalendarium.uu.se/ViewPage.action?siteNodeId=12952&languageId=3&contentId=-1&eventId=9814
 
Alumnverksamheten vid Uppsala universitet
Vid frågor, välkommen att kontakta Alumnverksamheten vid Uppsala universitet via e-post: alumn [at] uadm.uu.se