Sammanställning av "En kaffe för din åsikt"

Under slutet av september har UTN varit ute på campus och frågat studenter vad de tycker om arbetslivsanknytningen i sina utbildningar.

"En kaffe för din åsikt" är ett projekt som kåren driver för att få stundeternas åsikter i aktuella frågor. Under vecka 39 var kåren ute på våra campus under alla och bjöd på kaffe (och godis) mot att studenter svarade på tre korta frågor. Temat för denna omgång var arbetslivsanknytning och det vi undrade var hur bra koll studenter har på vad man kan arbeta med efter examen, hur bra de tycker att utbildningen förbereder för arbetslivet samt vilka arbetslivsförberedande moment som de skulle vilja se mer av. Detta för att både vi och universitetet ska kunna få en uppfattning om hur vi ska arbeta för att förbättra våra utbildningar. 

Hela 721 studenter från olika sektioner och olika årskurser svarade på undersökningen.

Det vi kan se är att många upplever att deras utbildning förbereder dem för arbetslivet på ett bra sätt. Något intressant är att siffrorna för hur bra koll man har på vad man kan jobba med efter examen är sämre. Kanske det kan vara en utvecklingspotential att få höra mer om yrkesroller i utbildningarna? 

Vad gäller arbetlivsförberedande moment är praktik och studiebesök det studenterna allra mest vill se mer av. Även gästföreläsningar är något som många vill se mer av.

Vi tackar alla svarande och hoppas att ni och alla andra vill hjälpa oss även nästa gång det är dags!