Ingen buss stannar på hållplatsen Polacksbacken

På grund av ett problematiskt farthinder åker bussarna 1, 12, 20 och 21 rakt fram i rondellen vid Grindstugan och svänger in i Ulleråker på Emmy Rappes väg, vilket innebär att bl.a. hållplatsen Polacksbacken inte trafikeras av bussar längre.

Från och med 1 januari så åker bussarna 1, 12, 20 och 21 rakt fram i rondellen vid Grindstugan istället för att svänga vänster, de fortsätter på Dag Hammaskjöldsväg och svänger sedan vänster in på Emmy Rappes väg och fortsätter sedan på sin vanliga rutt genom Ulleråker. Hållplatserna Polacksbacken, Lundellska skolan och Uppsala folkhögskola trafikeras därför inte.

Mer om detta kan du läsa på UL:s hemsida.

Orsaken ska, enligt UNT, vara att det nybyggda farthindret mellan rondellen vid Grindstugan och Regementesvägen ska vara för snävt och bussarna har svårt att ta sig över. Kommunen ska åtgärda problemet med farthindret så fort som möjligt, men i nuläget så måste du ta en promenad från antingen Grindstugan (eller den tillfälliga hållplatsen på Emmy Rappes väg) om du ska ta dig till Polacksbacken med buss.