Studentkårerna söker studentombud!

Nu söker studentkårerna i Uppsala ett nytt studentombud som ska arbeta med både student- och doktorandfrågor!

Uppdragsbeskrivning

Studentombudets huvuduppgift är att hjälpa enskilda studenter och doktorander i studierelaterade problem och fungera som ombud för studenter och doktorander i kontakt med universitetet, eller annan myndighet för att lösa dennes problem.

Studentombudet ska bevaka och vara insatt i frågor som rör studenter och doktorander inom universitet, departement och riksdag, och kunna bistå kårstyrelserna och doktorandnämnden med ämnesspecifik kompetens i frågor som rör uppdragets ämnesområde.

Studentombudets kontor är beläget på Uppsala studentkår, det förväntas att studentombudet har fasta mottagningstider för att ta emot studenter och doktorander.

Läs hela arbetsbeskrivningen här 

Omfattning

Tjänsten som studentombud är en tillsvidareanställning med en omfattning på 100 %.

Vad vi söker

Vi söker dig som har en högskoleutbildning och som är intresserad av studiebevakning och doktoranders rättigheter. Du bör genom studier eller arbete ha förvärvat relevant juridisk kunskap avseende doktoranders och studenters rättigheter och arbetssituation, och de regelverk som styr universitetets myndighetsutövning. Du ska kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du själv antagits till forskningsstudier eller nyligen doktorerat vid Uppsala universitet, Det är också meriterande om du har genom förtroendeuppdrag eller arbete förvärvat en insikt i Uppsala Universitet och dess organisation. Tidigare erfarenhet av att arbetat i ombudsroll är meriterande.

Du är förtroendeingivande och är inte konflikträdd. Du tycker om att möta och hjälpa människor, och du är bra på att medla mellan olika parter. Du är bekväm med att arbeta självständigt i hög utsträckning, men även med att samordna och leda arbete i grupp.

Ansökan

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till valberedning [at] us.uu.se. Sista ansökningsdatum är 2015-04-15 (intervjutid för slutkandidater hålls under de två första veckorna i maj)

Frågor om uppdraget kan du ställa till vice [at] us.uu.se