Uppsala är årets studentstad!

Sveriges förenade studentkårer (SFS) har utsett Uppsala till årets studentstad!

I år är det Uppsalas tur att bli utsedd till årets studentstad av SFS. Uppsala har ett anrikt universitet som är nytänkande, ett engagemang från kommunen och ett starkt samarbete mellan kommunen, de två universiteten och studentkårerna som sätter studenterna i centrum. Detta är några av anledningarna till att SFS valde att utse Uppsala till årets studentstad (läs hela motiveringen här under).

Precis som Uppsala universitets rektor, Eva Åkesson, säger så visste vi redan att Uppsala är Sveriges bästa studentstad, men det är jätteroligt att det uppmärksammas av andra också! Grattis till alla Uppsalastudenter!

SFS motivering: 
Uppsala utmärker sig som en stad som arbetar för studenternas bästa. Studenternas närvaro är en självklarhet och en nödvändighet i samtalen kring hur Uppsala utvecklas och växer som stad. Det anrika universitetet vågar tänka nytt, bland annat genom ett spännande utvecklingsarbete för att stärka studenternas möjligheter att forma sin utbildning.

I kommunen sker ett medvetet arbete för att överbrygga den stora universitetsstadens klassiska utmaningar och skapa miljöer som tillfredsställer olika studenters behov. Det starka samarbetet mellan kommunen, de två universiteten och studentkårerna strävar mot det gemensamma målet att sätta studenterna i centrum vilket gör det tydligt att Uppsala inte bara är en av Sveriges äldsta studentstäder utan också SFS Studentstad 2015/2016.”

Källa.