Utlysning: vikarierande student- och doktorandombud

Studentkårerna vid Uppsala universitet söker just nu efter någon till uppdraget som vikarierande student- och doktorandombud för den resterande delen av vårterminen. Uppdraget motsvarar 100% men omfattningen kan diskuteras. Arvodering utgår för uppdraget.

Student- och doktorandombudets huvuduppgift är att hjälpa enskilda studenter och doktorander i studierelaterade problem och fungera som ombud för studenter och doktorander i kontakt med universitetet, eller annan myndighet för att lösa dennes problem. Arbetet är självständigt, men kontinuerlig kontakt med studiebevakare på kårerna skall hållas. . Studiebevakarna är studenternas lokala ombud och det är till dem som studenter ska vända sig till i första hand.

En stor del av uppdraget går ut på att hjälpa doktorander som har sökt hjälp och stöd. Detta handlar oftast om att få hjälp i kontakten med institutioner, stöd vid konflikter med handledare etc. Studentärenden kan handla om studenter som har hamnat i disciplinnämnden, som behöver hjälp i kontakt med CSN eller att bistå studiebevakarna med kunskap inom förvaltnings- och arbetsrätt i deras lokala fallhantering.

Student- och doktorandombudets kontor är beläget på Uppsala studentkår. Det förväntas att studentombudet har fasta mottagningstider för att ta emot studenter och doktorander. Posten är samfinansierad av studentkårerna vid Uppsala universitet, och har i uppdrag att hjälpa studenter och doktorander över hela universitetet.

Vi söker dig som är förtroendeingivande och inte konflikträdd. Du bör tycka om att möta och hjälpa människor, och vara bra på att medla mellan olika parter. Du bör vidare vara bekväm med att arbeta självständigt i hög utsträckning, men även med att samordna och leda arbete i grupp.

Du bör genom studier eller arbete ha förvärvat relevant juridisk kunskap avseende doktoranders och studenters rättigheter och arbetssituation, och de regelverk som styr universitetets myndighetsutövning. Du ska kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Rekrytering sker löpande och tillträde sker enligt överenskommelse Skicka in CV och några rader om dig själv till Uppsala studentkårs vice ordförande, Miranda Cox på vice [at] us.uu.se. Uppdraget sträcker sig fram till den 30/6, med eventuell möjlighet till förlängning under höstterminen.