Sökes: Studentombud 50%, tillsvidaretjänst

Kårerna söker nu ett studentombud på 50%.

Uppdragsbeskrivning
Studentombudets huvuduppgift är att hjälpa enskilda studenter i studierelaterade problem och fungera som ombud för studenter i kontakt med universitetet, eller annan myndighet för att lösa dennes problem, samt att samordna gruppen studiebevakare med fallansvar. Studiebevakarna är studenternas lokala ombud. De har sina kontor ute på campus och ingår en arbetsgrupp för fallverksamhet som Studentombudet leder. Studiebevakarna är arvoderade studenter som tar studieuppehåll i ett år för att jobba för kårerna.

Som studentombud jobbar du mycket självständigt med olika studentärenden som inkommer och med att stödja studiebevakarna i deras arbete. Du jobbar sid vid sida med vårt Student- och doktorandombud som jobbar heltid, framförallt med doktorandfall, men även med studentfall som går upp i disciplinnämnden. Era arbetsuppgifter är uppdelade och ni har separata kontor men förväntas kunna samarbeta och bistå varandra i ert arbete.

Studentombudets kontor är beläget på Uppsala studentkår, och du förväntas ha fasta mottagningstider för att ta emot studenter.

Omfattning
Tjänsten som studentombud är en tillsvidareanställning med en omfattning på 50 %. Provanställning om 6 månader kommer att tillämpas. Tillträde sker efter överenskommelse i september månad. Det finns även en god chans till erbjudande om vikariat på upp till ytterligare 50 % fram till jul.

Vad vi söker
Vi söker dig som har en högskoleutbildning och som är intresserad av studiebevakning och studenters rättigheter. Du bör genom studier eller arbete ha förvärvat relevant juridisk kunskap avseende studenters rättigheter och arbetssituation, och de regelverk som styr universitetets myndighetsutövning. Du ska kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har genom förtroendeuppdrag eller arbete förvärvat en insikt i Uppsala universitet och dess organisation. Även tidigare erfarenhet av att arbetat i ombudsroll är meriterande. Som person är du förtroendeingivande och är inte konflikträdd. Du tycker om att möta och hjälpa människor, och du är bra på att medla mellan olika parter. Du är bekväm med att arbeta självständigt i hög utsträckning, men även med att samordna och leda arbete i grupp.

Ansökan
Ansök genom att skicka CV och personligt brev till valberedning [at] us.uu.se. Sista ansökningsdatum är 2016-08-07(intervjuer med slutkandidater hålls under de efterföljande veckorna efter överenskommelse)

Frågor om uppdraget kan du ställa till ordf [at] utn.se eller till vice [at] us.uu.se