Ledningsgruppsbloggen

Överlämning!

I helgen har ledningsgruppen och styrelen varit på överlämning tillsammans med de 4 nya som skall börja jobba efter jul!

Helgen har bestått av pass om bland annat studiebevakning, "lär-känna-din-kollega", UTN:s organisation och varför medlemmar är viktigt! Förutom det så har det självklart också varit en hel del lekande och ätande.

Här är en bild från i fredags när vi började med fotleken på Uthgårds övervåning.

Nu är kontoret öppet en dag till innan vi stänger för julen.
Vi hoppas att alla era tentor har gått bra och att ni får en väldigt god jul och ett gott nytt år! 

Jag och min dator har lite svårt med kommunikationen

Kategori: 

Mycket av mitt arbete går ut på att sitta framför datorn och arbeta med olika saker, som till exempel att svara på mail, läsa handlingar till möten eller skriva protokoll. Idag har jag suttit och gjort en presentation om studiebevakning inför helgen när vi ska ha överlämning med de nya i ledningsgruppen. Jag och utbt-Lina har försökt att lägga dokument i vår gemensamma yta så att vi båda ska kunna se dem, men vår molntjänst har vägrat synka. Jag tyckte detta var välidgt konstigt eftersom owncloud, vårt lilla moln, sa att det gick vägen. Dock upplyste Lina mig om att det inte alls var det som det lilla molnet ville säga till mig. Så dagens lärdom är att jag och min dator har vissa kommunikationsproblem. Jag skulle hävda att det är den som behöver jobba på att bli tydligare faktiskt. 

Kolla, här säger owncloud att allt går vägen. Toppen!

Vad den egentligen sa när jag utökade fältet.

Årets bästa julbord

Kategori: 

I torsdags slog Klubbverket verkligen på stort och ordnade ett riktigt ordentligt julbord på årets sista torsdagspub. Det var ett ordentligt buffébord med alla julens läckerheter. Förberedandet av all mat började redan lördagen innan då det första julgodiset bakades. Efter det var det någon klubbverkare i köket varje dag fram till torsdagen. På torsdagen var det full fart i köket redan från klockan sju på morgonen och klockan 17 var det redan lång kö i baren för att få tag i en tallrik. Uthgård var i stort sett fullsatt och det var kö till buffébordet nästan hela kvällen. Under kvällen fick vi också besök av UTN:s luciatåg som gjorde ett riktigt fint framträdande.

Nu är det snart dags att ta jullov

Godjul! 

Julen är här!

Kategori: 

Hej!
Äntligen är det torsdag!
En hel vecka har passerat förbi.
Klubbverket anordnar middag,
En julbuffé det blir!
Som nissar de har knallat,
På mörka småtimmar.
O på julvisor de har trallat,
Hela veckan lång.

När fredagen nalkas,
Vi UTN:s lussetåg ser.
På caféet nissarna arbeta,
Med munnar som ler.
De bakar och fixar,
Med kakor de trixar,
Och pepparkakssmoothies de mixar,
Hela dagen lång.

Om ni tror att de är trötta,
Och det inte finns mer.
Då kommer de med mackor skötta,
Och fika så ni ler.
De kommer med tryffel,
De kommer med kolasnittar,
De kommer med en skyffel,
Full av lussebullar så ni tittar.
Hela dagen lång.

Ha en fin vecka!
Vi syns!

Fullmäktigesammanträde

Kategori: 

Igår var första dagen på det sista fullmäktigesammanträdet för året!

Fullmäktige är kårens högsta beslutande organ och består utav 33 ledamöter från de olika sektionerna. 
Man skulle kunna säga att fullmäktige är min chef och det är också via fullmäktige som sektionerna styr över UTN.

Igår gavs meddelanden från stryelsen, ledningsgruppen, internrevisorerna, Techna, valberedningen, studiebevakarna och konsistorieledamoten. Efter detta diskuterades och beslutades om en mängd frågor. Bland annat beslutades om den strategiska verksamhetsplanen, arbetsordning för fullmäktige, stagdeändringar, mandatfördelning i fullmäktige och ansvarsfrihet för styrelsen 14/15.

Här kommer en bild från gårdagen:

Idag skall en massa val göras. Poster som skall väljas är talman, vice talman, sekreterare, vice sekreterare, chefredaktör och biträdande chefredaktör för Techna samt valberedningens ordförande. Förutom valen ska också en motion om associerad förening, delegationsordning och val av pelarmarskalker göras.

Att vara perlarmarskalk är ett hederuppdrag och för att bli nominerad skall man ha gjort något av betydelse för kåren.

Om du är intresserad så finns alla handlingar på UTN:s dokumentarkiv!

Soc på äventyr

Kategori: 

I förra veckan var jag på äventyr till Luleå för att träffa de som är studiesocialt ansvariga på sju andra teknolog- och naturvetarkårer. Jag som aldrig förut varit så långt norrut såg fram emot två dagar med kyla och mycket snö. På schemat att diskutera stod studiemiljö, skyddsombud, psykosocial hälsa och studenthälsa.Det var superspännade att höra hur andra kårer arbetar med de olika frågorna och kunna utbyta idéer. Jag hade tänkt att jag skulle fota massa, men kan väl erkänna att det gick sådär. Och med sådär menar jag dåligt. Men ni kan få se de få bilder som jag tog. 

Det var faktiskt inte speciellt kallt, bara 2 minusgrader. Men det var snö och mörker.
Här är vi påväg över bron till universitetsområdet. 

På bussen upptäckte vi att en av hållplatserna hette "shopping".
Tyckte att det var ganska kul att de döpt en hållplats efter vad man gör där. 

Såhär sov vi. Luftmadrasser (var av en tydligen trasig) på rad på Luleås
studiesocialt ansvarigas golv. 

Det var ungefär de bilder jag tog. Nu när jag skulle ladda upp bilder hittade jag dock över 50 väldigt suddiga bilder i halvmörker på en näsa, någon person, en telefon etc. Helt klart inga bilder jag tagit. Dock var det också många selfies så det var lätt att avgöra vem det var som var skyldig till dessa oklara bilder. Det var David som är studiesocialt ansvarig på THS (kåren på KTH) som roat sig lite. Här nedan kan ni då få se lite av hans mästerverk samt den skyldiga själv (till höger). 

Sammanfattningsvis kan sägas att det var superkul i Luleå och diskutera studiesociala frågor, umgås med andra kårer och se en ny stad trots att det inte var lika mycket vinter där som jag trott. 

Gästinlägg - Talmanspresidiet

2016 närmar sig och med det även slutet på sittande talmanspresidies mandatperiod i fullmäktige men ännu finns inga kandidater till efterträdare.

Vi tycker att det är extra tråkigt eftersom fullmäktige, som jobbar med kårens strategiska frågor – bland annat genom att tillsätta styrelse och fastställa verksamhetsplanen, behöver några som sitter i talmanspresidiet och hjälper dem att hålla kursen bland alla attsatser och kontrapropositionsvoteringar.

Talmanspresidiet består av

  • Talman, leder fullmäktiges och talmanspresidiets arbete – skriver på många papper och är ett uppslagsverk för svart till frågor om demokrati.
  • Vice talman, som förutom att vara talmannen allmänt behjälplig är bra på namn och på att påminna talman om att det som denne råkar glömma.
  • Sekreterare, har snabbast fingrar och en imponerande multitaskingförmåga - skriver protokoll och bråkar med indenteringar i LibreOffice
  • Vice sekreterare, bäst på fika, teknik och att hjälpa sekreteraren.

Under året har talmanspresidiet för första gången haft utvecklingssamtal med de ämbetsmän som tillsätts av fullmäktige, vi har på rutin börjat hålla sammanträden på fler campus än Polacksbacken och börjat använda klickers för omröstningarna i fullmäktige.

Vi har också äventyrat i kårens arkiv, tappat bort sammanträdesutvärderingslappar under soffan, scannat otaliga protokoll och reviderat många dokument.

Du som läser detta kanske tror att för att sitta i talmanspresidiet för kårens fullmäktige måste man vara strikt, ordentlig och mycket kunnig om kårens inre och yttre struktur och arbete.  Men icke! Vi har lärt oss mer om kåren än vad vi trodde möjligt och att sitta i talmanspresidiet är inte bara utvecklande utan också väldigt roligt! Det enda som krävs för att vara en bra och bidragande medlem av talmanspresidiet är ett driv och en vilja för kårens och dess sektioners bästa samt en del tålamod gällande teknikens krångel i allmänhet och universitetets sladdar i synnerhet.

Ett exempel på hur (o)ordentliga talmanspresidiet kan vara

Missa inte chansen att ha ett fantastiskt roligt och givande år, sök! Söka gör du genom att komma på sammanträdet i P6140 klockan 17.30 och kandidera – vill du har svar på frågor innan dess går det himla bra att maila talman [at] utn.se

/Astrid, Ellen, Emil och Ylva

PS Glöm inte att det samma tid, plats och kanal går att kandidera till Technas presidium och Valberedningens ordförande, tre andra väldigt roliga och lärorika ämbeten.

Sidor

Prenumerera på Ledningsgruppsbloggen