Hur är jag en bra medstudent?

Kategori: 
Ej definierad

Hej!

Nu är det dags för mig att blogga, jag har klurat hela dagen på var jag skall skriva om (min ledningsgrupp tror att jag har glömt av det). Det tog ett tag att komma på vad jag skall skriva om. Just nu kanske ni ser toalettpratarna runt om på campus; hur är jag en bra medstudent? Jag tycker att det är lite konstigt att jag efter mina fem år på teknat börjat tänka på det och skäms lite varför jag inte tänkt på det tidigare. Hur har jag inspirerat och återberättat saker som jag har upplevt under min studietid?

Jag tänker också på hur vi framställer kurser, "å herregud läs inte den kursen, inte värt det". Jag hörde de senast idag faktiskt, vilken bra pr av våra kurser. Nu är det inte fel på person bara för att man uttrycker sig så, utan jag tycker att det handlar om en allmän inställning. Jag vet att vi pratade lite om det under STS-studieråd ett tag att vi ofta sitter och pratar om saker som inte fungerar, men vad händer med allt som är bra? I de bästa världar skulle kanske inte en studenntkår att finnas, då man tänker sig att allt är perfekt, då hade vi istället kunna ha massa intresseorganisationer som enbart sysslar med gruppdynamik och att vi skall ha roligt.

Men återigen till att vara en bra medstudent, nästa gång jag inte känner för att rekomendera en kurs kanske jag skall tänka "åh, kursen var lite jobbig, men eftersom att jag ändå gett feedback på detta så har de troligen ändrat upplägget eller i alla fall försökt utveckla det." och tipsa om att det kommer bli tufft och en mindre utmanning, men att jag finns där för att kanske svara på en och annan fråga.

En annan koppling som jag gjorde idag är när vi sitter och pratar om välkomnande av nya studenter, recentiorer och basstudenter som vi har här på teknat. Den bild de får av oss, kåren, sektioner, engagerade, studenter, medlemmar u name it, det är den vi ger dem, den vi visar! Det tycker jag att vi alla skall tänka på, och inte minst jag!

Hur är du en bra medstudent? När jag blir student igen skall jag gå på mina sstudieråd och berätta hur jag upplever kurserna och jag skall ha både för- och nackdelar att säga om kurserna. Vitkigt också att de kommer fram till lärarna, så att inte allt de bra försvinner när vi studenter enbart uttrycker när saker och ting inte fungerar!

Kram Caroline (som skall börja studera igen till hösten!)