Ibland går allt inte som man tänkt sig

Kategori: 
Svenska

Studiebevakningen får vänta tills bussen behagar dyka uppPå grund av en sen kväll igår tänkte jag komma till kontoret runt 10.00 och kompa genom att jobba senare ikväll. Det kan vara värt att göra ibland för de där dyrbara extra timmarna sömn på morgonkvisten. Runt 09.40 kommer jag ihåg att jag lämnat cykeln vid universitetsparken pga ett ovanligt bråkigt cykellås som slutade i en nyckel som nu mer liknar en korkskruv än något som är till för att öppna lås. Inga problem! Det finns en lösning!

Jag tar bussen!

Bra idé, Adam! Du har ju ändå den så praktiska och pålitliga UL-appen där man inte bara kan se vilka tider bussarna går utan även köpa biljett! Vad kan gå fel?

För er som ännu inte vet det så är det säkrare att låta Al Capone sköta ens finanser än att förlita sig på UL-appen. UL-appen är en lögnare. Case in point: Jag gick till busstationen för att ta en buss som enligt appen går var 10:e minut. Efter 8 minuter börjar jag fundera varför ingen buss kommer och tittar därför på tidtabellen vid hållplatsen. Enligt den gick bussen 2 minuter innan jag kom dit och går en gång i halvtimmen. Hur-ra, nu blir jag 30min sen! Men jag har inte lärt mig av mitt misstag än. Jag tittar IGEN på appen för att se om jag kan ta en buss in till stan och byta mot Polacksbacken. Att bussen som appen föreslår faktiskt dyker upp har nog mer att göra med att det går många bussar in mot stan än att appen lyckades med vad den ska göra. För väl inne vid Stora Torget dyker, konstigt nog till min stora förvåning, inte bussen mot Polacksbacken upp. Det slutar med att jag tar en annan buss 15 senare och kommer därmed ca 50min sent till jobbet. Tack UL-appen!

Tldr: Skaffa ett bra cykellås.