Sök ämbetet Vice ordförande - Vice ordförande förklarar varför

Kategori: 
Svenska

Hej!

Jag heter Caroline Lundström och jag är just nu kåren vice ordförande. Många har refererat till det som världens bästa jobb och jag kan inte göra något annat än att instämma.

Som vice ordförande sköter jag kårens ekonomi, det är allt från att skapa underlag för ekonomiska transaktioner, inventeringar, analys av budget, planering av budget och deklarationer etc, ekonomipolis och även ekonomidetektiv. Det kan låta mycket men jag skulle mer kalla mig en samordnade av ekonomin eftersom det är många som hjälper till (exempelvis alla vice projektledare eller "ordföranden" för olika verksamheter) så man får hålla kontakt med väldigt många studenter -> alltså vara lite spindeln i nätet-känsla. Det är i alla fall väldigt roligt!

Utöver ekonomin så är jag ansvarig för kåren kommittéer och arbetsgrupper, dock finns även här många som hjälper till för de arbetet skulle man inte klara av ensam. Det är otroligt roligt att ha uppstart, delta aktivt i planering, stöttning, bollplank och även under genomförandefasen, avslut. Till detta sker ju även rekrytering, vilket också är spännande!

Ekonomi och arbetsledning av kommittéer och arbetsgrupper är de främsta uppgifterna, och det finns olika möjlighet att sköta detta arbete på sitt sätt. Jag älskar att bolla idéer med engagerade och tycker det är spännande att arbeta mycket med detaljer! Jag är dessutom en sån person som gillar att göra saker praktiskt så lite förvaltning och ”fixarverkstad” har det funnits under årets gång!

Jag känner att jag har utvecklar mycket kring mitt ledarskap, jag känner att det finns mycket kvar att lära men jag tycker att jag har blivit bättre på medveten ”ledarskap”. Jag kan se mig själv tillämpa modeller för att få fram det jag vill. Jag har också lärt mig mycket om kommunikation. Jag har stor respekt för kommunikation då alla kommunicerar olika och tydlighet är det mest viktiga. Jag har lärt mig hur jag skall kommunicera i olika situationer, skulle vilja hävda att jag har lång väga att gå fortfarande men jag märker att mina tankar och visioner ändå har kommit en bit på väg när de kommer till kommunikation.

Det som är viktigt i detta arbete är att inte ta allt på störta allvar, något som jag fortfarande arbetar med, men känslan av att vara så engagerad, driven och målinriktad gör att man ibland bara glömmer bort att varje liten detalj kanske inte är livsavgörande, som sagt en lång bit att fortfarande vandra! Detta är kanske också den stora utmaningen, att inte göra allt för att man tror att det är viktigt, utan prioritera och inse att man inte kan göra allt. Jag kan också se att det är en större utmaning att få andra att prioritera, hur jag gör för att de skall prioritera utan att jag skall bestämma? En utmaning med andra ord!

En annan utmaning är att få alla att tänka utveckling, utan förstoring, hur kan något implementeras för att det skall bli effektivt utan att skapar merjobb? Vem bestämmer vad som är bäst? =)

Ladan var så här fin efter en städfestival! Bra jobbat alla engagerade!

Jag kommer att sakna allt med detta jobb, och gräver mig lite för om jag någonsin kommer ha så roligt på arbetet igen. Men jag får helt enkelt lita på att jag kommer att få det, och det blir genast ett mål och en dröm som jag kommer att leva efter. Jag kommer sakna alla personer som jag har arbetat med (dock kommer ju alla finnas kvar så det är en win-win för mig). Jag kommer nog att sakna att kunna ta tag i saker, att vara den som utför det tillsammans med andra. Jag kommer sakna de stunder när någon annan har gjort ett sådant bra arbete att jag nästan ramlar av stolen och blir tårögd, det finns några sådan under tillfällen under mitt ämbete, de glömmer jag aldrig.

Här är vi innan en doktorspromotion, och spelar Ticket to ride. Här var represetanter från kårer och nationer i Uppsala.

Om man skulle vilja prata med mig så kan ni antingen ringa, maila komma förbi kontoret eller kanske använda Facebook om ni är intresserade av ämbetet. Jag ställer gärna upp och svarar på frågor! =) Jag dricker gärna kaffe i min Chalmersmugg (jag är född och uppväxen i Göteborg) och många bli ganska paffa när jag springer runt med min mugg! En cool ice-breaker skulle jag säga!

Ta chansen och gör vad jag har gjort, bli vice ordförande för Uppsala teknolog- och naturvetarkår, det är oslagbart. Om inte vice ordförande så finns det ju också hejdundrans med andra coola ämbeten!

Här var jag påväg till Skottårsbal på Västgöta nation, det var mycket trevligt!

Glöm inte att inte tappa farten! Ett klockrent uttryck inom våra organisation enligt mig (torr tyvärr inte att jag delar den med alltför många!)

Svarar gärna på frågor via kommentarsfältet om det skulle vara så! =)