Internrevisorn har ordet!

Kategori: 
Svenska

Namn: Johanna Rogvall

Sektion: NVF/NVK

Mailadress: revisorer [at] utn.se
Sms: 0708 796962

Vad är väl ett engagemang inom UTN? Det kan vara tidskrävande och arbetsamt men alldeles... alldeles underbart!
Som internrevisorer håller man koll på UTN:s verksamhet och är ett stöd för FUM:s ämbetsmän. Man går igenom inventarier, granskar styrelsens protokoll och dokument som t.ex. verksamhetsberättelsen för att kontrollera att FUM:s vilja sker, på papper så ock i verkligheten.  Samtidigt kontrollerar man att talmanspresidiet, styrelsen, valberedningens ordförande, tecknas chefredaktör och konsistorieledarmoten mår bra och kan sköta sitt jobb ordentligt.

Posten som internrevisor innebär väldigt lite dag till dag arbete, man lägger ner ca 2-20 timmar per månad, beroende på behovet från ämbetsmännen och det mesta av den tiden är möten. Som internrevisor sätter man FUM:s åsikter framför sina egna. Att vara lyhörd, analyserande och anspråkslös är enligt mig bra egenskaper för internrevisorerna, en insikt i UTN:s kårverksamhet är inte fel heller. Min största utmaning har varit att medla mellan personer och komma fram till fungerande lösning. Det jag kommer sakna mest med att jobba som internrevisor är att prata med engagerade inom UTN och känslan att man gör ett jobb som verkligen behövs.
Är du sugen på att ta över stafettpinnen och arbeta för vårt fantastiska FUM som internrevisor? Hör av dig till mig via mail eller sms så öppnar jag dörren till en helt ny värld med UTN!

 

Kram Johanna

 

Är detta dina blivande kollegor i Talmanspresidiet? Sök på register.utn.se senast 23 mars!