Ett besök på ABB

Kategori: 
Svenska

Hej på er!

Jag hade tänkt att skriva ett litet inlägg om mitt besök på ABB i onsdags. Tyvärr postades det inte på torsdagen så det kommer upp idag istället!

Uppsala universitet och ABB har sedan 2015 ett avtalat samarbete vilket i allra störta grad gynnar studenter! 
Samarbetet rör exjobb, kandidatjobb, sommarjobb, gästföreläsningar och studiebesök för att nömna några saker. Visste ni att 18 studenter från Uppsala gjorde exjobb på ABB under 2015 och hela 60 sommarjobbade inom företaget samma år. Det är ganska många studenter!

I onsdags var det iallafall ett första uppföljningsmöte i Västerås och jag var medbjuden vilket var väldigt spännande. Efter mötet, som gick väldigt bra, hölls en middag på ABBs villa och därför kommer här ett klassiskt efterrättskort på tiramisu och cirtonsorbet.

Utöver detta har vi i veckan haft diskussionsträffar, både om arbetsordningen för sektioner och om synlighet för teknik som universitetet har en grupp för. Det var varit intressant att höra tankar och åsikter om detta!

Till sist vill jag också berätta att utlysningen av styrelseposterna förlängts på grund av att ingen sökt. Vill du vara med och styra denna fantastiska organisation och kår under nästa år så tycker jag inte att du ska tveka på att läsa beskrivningarna om posterna, läsa Matildas blogginlägg här ovan eller skicka en fråga till mig eller styrelsen [at] utn.se och självklart, tveka inte att söka!

Glad påsk på er alla, hoppas att ni får mycket gott godis (och inte choklad med crunch i)!