Då kaffet forsar på Uthgård

Kategori: 
Svenska

Hej på er! Det var länge sen!

För er som inte visste det är jag inte bara en caféföreståndare utan även en biolog. Som biolog är man intresserad av diverse organismer som ibland är till synes enkla men drivs av komplicerade mekanismer. Dessa mekanismer kan man hitta genom att rota i DNA:t, en grej jag tycker är grymt intressant. Men det finns saker som är till synes komplicerade och kanske drivs av komplicerade mekanismer men som man inte behöver vara biolog för att intressera sig för. Denna organism kommer jag tillbaka till, men först en påminnelse:

Om man bläddrar tillbaka till några inlägg sedan hittar man en text som besvarar frågan "Varför bakar inte caféföreståndaren bullar oftare?" där svaret ungefär lydde att det inte fanns någon plats i köket att förvara bullar i och med att en av frysarna hade gått sönder. Man kan fråga sig vad bullar och frysar har med organismer och DNA att göra. Man skulle även kunna tro att denna text handlar om nya rön där jästen har fått en dominant mutation i DNA:t som har gjort att den ändrat sin metabolism totalt, vilket skulle resultera till att alla bagare/konditorer kan räkna sina sista dagar inom sitt yrke. Alla brödfabriker stänger och vi kommer aldrig mer se en limpa eller sälja bullar i caféet.

Men det är inte det jag egentligen tänker tala om utan jag tänker nämna en annan organism som också är verksam i denna kår. Organismen jag talar om och processen jag talar om är människans fantastiska sätt att överraska, samt/med detta bringa glädje till omgivningen. Just denna människa, Homo sapiens froskåiensis har just utfört denna process att bringa en frys till detta gamla kårhus och genom detta bringa glädje till en nästan fd bullbakande Homo sapiens cafeicus. Detta innebär att det nu finns fler chanser att baka bullar. Hurra!

Här har ni en bild på den!

En annan glädjande process som värmer en caféföreståndares hjärta är ett klubbvärk som kommer in, kavlar upp ärmarna och berättar för Homo sapiens cafeicus att det nu är det dags att städa lite i köket. Fantastiskt kul med initiativtagande!

Förutom frysar och städning forsar kaffet på Uthgård som vanligt efter flaskhalsen som var påskledigheten. Med hjälp av cafégruppen lyckades vi ta oss till rosteriet där vi får vårt goda kaffe och införskaffade några lådor, samtidigt som vi masspantade och gjorde annat kul.

Caféföreståndaren är dock inte den enda som kokar kaffe på Uthgård utan även kommittéer och sektioner. Det många inte vet är att allt kaffebryggande går via caféföreståndaren och därför finns det en massa småregler som har gjorts för att underlätta för båda parterna. Dessa har sammanfattats av yours truly till ett pyttelitet dokument som tar knappt 10 minuter att läsa (även om man är distraherad av en annan organism som exempelvis en stor Ursus arctos). Detta dokument återfinns i UTN:s dokumentarkiv som alla kommittéer och sektioner har tillgång till. De återfinns under denna länk: https://www.utn.se/sv/dokument och om man klickar på "Informationsdokument" hittar man en PDF som heter ”Att brygga kaffe”.

Ja, nu börjar detta inlägg bli alltför långt. Så därför tänker jag tacka för mig och önska er en trevlig helg. För er som berörs av kaffekokningen säger jag bara lycka till med läsningen. De som oroar sig för "inaktiv" jäst eller eventuella björnar som kan dyka upp är det ingen fara, vi biologer kan fixa problemet utan problem. 

Puss och kram!