Sök studiebevakare med utbildningsansvar för de tekniska utbildningarna!

Kategori: 
Svenska

Hej!

Vad gör egentligen en studiebevakare med utbildningsansvar för de tekniska utbildningarna på Uppsala teknolog- och naturvetarkår ? Efter att ha arbetat i snart ett år som det så borde jag ha ganska bra koll på det (hoppas jag iallafall!). Det här året har gått väldigt fort samtidigt känns det som att jag har jobbat på UTN hur länge som helst. När jag skrev min ansökan till studiebevakare så var det något jag hade tänkt på under väldigt lång tid, mycket för att jag var väldigt intresserad av studentfackligt arbete och sen kände jag att jag ville ta ett års studieuppehåll. Innan jag sökte studiebevakare hade jag suttit som studentrepresentant i programrådet för civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi och klagat ganska mycket på lärare som inte följde sina kursplaner.

Från att ha suttit i programråd där jag representerade studenterna vid mitt program så har jag under detta år suttit på alla möjliga sorters möten där jag fått förtroendet att representera alla studenter vid teknisk naturvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet. Det har varit allt från att sitta i Fakultetsnämnden där de stora besluten på fakulteten tas till att gå på möten med programansvariga för de tekniska utbildningarna eller möten med alla studievägledare på fakulteten.

Att vara studiebevakare handlar dock inte bara om att gå på möten, även om det ibland känns som att det enda man gör är att cykla mellan olika möten. En stor del av arbetet handlar om att ha kontakt med studenterna på fakulteten på olika sätt. Det kan röra sig om att hjälpa studenter som har problem med sin utbildning på olika sätt, leda utbildningsutskottet eller hålla utbildningar för studentrepresentanter. Sen så är jag också ansvarig för att samordna alla studentrepresentanter vi har på fakulteten, det är runt 120 personer att ha koll på men jag har ett väldigt fint dokument där jag har koll på alla fina studentrepresentanter.


Bild 1: snittar till studentrepresentantmingel. Bild 2: Trevlig kollega som fotar till blogg. Bild 3: Jag på konferens med UKÄ

Andra kul saker man får göra som studiebevakare är att åka hälsa på andra studentkårer runt om i Sverige, åka på internat med fakulteten och äta väldigt god mat, gå på konferenser och sitta på ett väldigt mysigt kontor med en massa trevliga kollegor.

Tycker du att det här låter spännande så tveka inte att söka posten! Du behöver inte oroa dig över att du kanske inte kan allt – du lär dig!
Ansökan stänger ikväll så tveka inte att söka! Det är superkul att vara studiebevakare :)