Musik på kontoret

Kategori: 
Svenska

Hej alla bloggläsare!

Just nu sitter jag ensam på kontoret medan de andra från Ledningsgruppen som är på Uthgård sitter med sina laptops i solen. Det är en av nackdelarna med att vara den enda med en stationär dator. Jag klagar dock inte när jag sitter här med mina två skärmar och mitt fullstora tangentbord. Har jag nämnt att jag även bestämmer över musiken som spelas på kontoret? Så det finns plus och minus.

Det där med musikansvarig kan vara både gott och ont. Så länge man spelar musik som alla tycker är OK så är det ingen fara. Det är heller inte riktigt ett problem då en person inte tycker om musiken, men andra gör det. Då gör demokratin sitt jobb och personen brukar låta musiken spelas. Problemet är när man spelar musik som två eller fler inte tycker om, men som andra tycker om. Hur gör man då? Jag fann att återigen var lösningen demokrati. Jag hittade en liten klient vid namn Festify. Med hjälp av den så kan folk önska låtar till en spellista. När man önskar en låt så får den 1 röst. Alla kan rösta på låtar önskade av andra, och den låt som har flest antal röster kommer spelas härnäst. På detta vis kan man “låsa ut” låtar som majoriteten verkligen inte vill höra. Ett extra plus är att jag helt slipper hantera vilken musik som spelas.

Det finns dock en dag i veckan då Festify inte är användbart. Det är så klart den bästa dagen på hela veckan: COUNTRY THURSDAY!!

Det är något vi började med denna termin och som har blivit en höjdpunkt i veckan för många (INTE alla) av Ledningsgruppen. Jag vet inte om det är ett plus eller minus men nu kan jag alldeles för många amerikanska countrysångtexter. Det är i och för sig inte så svårt; det är bara att komma ihåg när det handlar om antingen trucks, dirt roads och beer.

Det roliga med Country Thursday är att de flesta av oss i Ledningsgruppen börjar hypa det antingen på måndagen eller tisdagen. Och det är inte själva musiken som är det som gör Country Thursday till den bästa dagen på veckan, det är inställningen och förväntningarna som vi skapar inför dagen. Om man är ett antal personer som alla kommer med inställningen att “idag är så bra och jag kommer ha så kul” då har dagen en tendens att bli precis så, med eller utan countrymusik.

Jag kommer inte jobba kvar på kontoret mycket längre men jag kommer att försöka hitta eller skapa nya varianter av Country Thursday i min vardag!