Ledningsgruppsbloggen

Sista dagen!

Kategori: 

Hej hörni!

Idag är min och vice-Carolines sista dag som ordförande och vice ordförande för kåren!

Det har varit ett fantastiskt roligt, spännande och utvecklande år. Inte trodde jag för ett år sedan att jag 356 dagar senare skulle vara så inne i kårens organisation, ha åsikter om nästan allt som rör kåren men jag trodde minst av allt att jag skulle vara så insnöad och tycka att det var så fantastiskt kul med universitetsbevakning och utbildningsutveckling! Det är rent utsagt skitkul att tycka till och bli lyssnad på av universitetet. Alla som sitter som studentrepresentanter och tycker till gör verkligen skillnad och det är så kul att se!

En sak som jag dock inte är ett dugg förvånad över men som gjort mitt jobb så mycket roligare är alla duktiga engagerade och studenter!
Ni har under ett år varje dag inspirerat och imponerat på mig, ni gör ett superjobb och ni är bäst helt enkelt! Inget hade varit vad det är utan er, det är tack vare er som kåren varje år snurrar på och blir lite bättre!

Tack också Uppsala universitet och alla fina anställda på TekNat som hjälper oss i det dagliga arbetet, som verkligen värnar om studenterna och som alltid svarar på frågor. Ni är verkligen guld värda och viktiga för UTN!

Sist men inte minst vill jag sammanfatta mailåret.
På ett år har jag skickat 4694 mail (i 2861 konversationer) och läst 14808 mail (i 6035  konversationer). Caroline har skickat 5367 mail (i 3139 konversationer) och läst 13475 mail (i 65236  konversationer). Vi har alltså tillsammans skickat 10061 och läst 28283 mail. Är inte det sjukt?!

Hoppas ni får en trevlig sommar, tack för oss och ett stort lycka till till det nya, grymma presidiet (Daniel och Rozbe) som kliver på imon!

STOR KRAM!

#representing

Kategori: 

Hej Bloggen,

För länge sedan, det vill säga i måndags, åkte jag och vår nya ordförande Rozbe till Stockholm. Det var ingen vanlig Skansenresa det handlade om utan vi reste i jobbet. Självaste Universitetskanslersämbetet hade bjudit in upp till två representanter från varje studentkår i hela landet. Väl framme visade det sig att konferenslokalen inte bara var smockfylld med studiebevakare från när och fjärran utan också med spännande föredrag, bra diskussioner och nationellt inflytande.

Det var kul att få träffa så mycket kårfolk. Dels träffade vi Reftec-engagerade, dels naturvetenskapliga studiebevakare, som de från Lunds naturvetarkår och Stockholms universitets studentkår, och till och med de utredare på UKÄ som ansvarade för flera av de ur kårsynpunkt viktigaste frågorna.

Varför skriver studiebevakaren med utbildningsansvar för naturvetenskapliga utbildningar och internationellt ansvar om ett möte för en vecka sedan? Jo, för det visade sig att jag och Rozbe hade varit alldeles särskilt #representin. Eder allra käraste C- eller möjligtvis D-kändis Adrian Wennström sitter numera på helspänn vid telefonen och väntar på att bli tillfrågad att delta i Let's Dance (sänds det fortfarande?), Mästarnas mästare eller något annat godtyckligt TV-program för avdankade gamla "kändisar". Hur kommer det sig? Jo, vi figurerar på en bild i UKÄ:s nyhetsbrev (http://uka.se/nyheter/2016-06-02-studenter-diskuterade-inflytande.html). De blå UTN-tröjorna och ikoniska orangea datorerna måste ha slagit an en sträng hos UKÄ:s fotografer.

 

En snabbvisit till campus Gotland

Kategori: 

Jag sitter som studentrepresentant i TeknNats fakultetsnämnd och i tisdags var det dags för nämnden att åka på internat till Gotland för att ha terminens sista sammanträde och också passa på att se fältstationen Ar som ligger där. Vi åkte från Uppsala på förmiddagen och efter att vi kommit till Visby började mötet direkt efter en snabb lunch. Det diskuterades utbildning och forskning, framförallt pratades det om forskningsbudgeten för 2017 (se Adams inlägg här under från när dte diskuterades på forskningsberedningen). Jag och utbt-Lina hann också med att träffa LeGo (sektionen för kandidatprogrammet i ledarskap kvalitet och förbättring samt högskoleingenjörsprogrammet i kvalitetsteknik och ledarskap) och prata om hur vi ska kommunicera då många av besluten som rör deras utbildningar tas på möten i Uppsala där vi sitter. 

Busselfie på två taggade studentrepresentanter. 

Lite efter fem var det dags att checka in på hotellet där vi alla skulle bo. Mitt rum låg superlångt bort och jag har filmat min promenad dit som tog orimligt lång tid men det går inte att lägga in filmklipp på bloggen så jag tänkte ändå beskriva vägen: upp för en trappa, vänster genom en lång korridor, höger, höger igen, genom ett litet rum med en soffa, höger igen, vänster genom en annan korridor, ner för en trappa och sen vänster. Enligt personalen var det närmaste vägen men det fanns också en genom en källare tydligen men den provade jag inte. Lina hade dock ännu roligare rum med en trappa inne i själva sovrummet. Efter att vi alla hittat til våra rum och sen tillbaka igen var det dags för en guidad tur i Visby där vi fick höra lite historia och utforska lite kyrkoruiner. Efter det var det dags för middag och sen promenerade vi em lagom när solen gick ned, så såklart var vi tvugna att kolla solnedgången. 

  

Guidetur och kyrkoruin. 

  

Mysig middag (där de hade världens godaste vitlökssås!) och solnedgång över havet. 

Dagen efter fortsatte vi mötet med att prata samverkan och sen ärenden som är mer övergripande, till exempel pratade vi om de mallar som finns när lektorer ska anställas, teknikprofilering och kostander för bruksbiblioteken. Efteråt fick vi höra om forskningsstationen Östergarnsholm och den verksamhet som bedrivs där. Därefter tog vi bussen till fältstationen Ar och bussresan användes då för att berätta om verksamheten på stationen så när vi kom fram var vi väl förberedda på att se verksamheten där och fick gå en rundtur. Vi fick också lyssna på en av dem som bedriver forskning på stationen och vad hon kommit fram till angående fisklarver och hur de påverkas av microplaster. 

Efter det var det dags att bege sig till flygplatsen för att börja resan tillbaka till Uppsala. Så det var ett snabbt besök men vi hann ändå med väldigt mycket. 

Hejdå Gotland!

Miljoner helikoptrar

Kategori: 

Hej bloggen!

Det var länge sedan sist! Mycket har hänt sedan jag skrev senast och det är svårt att välja vad jag ska skriva om. Jag tog en glasspaus idag och blev abrupt avbruten av en helikopter som flög farligt lågt över Polacks tak. Det påminde mig om för två veckor sedan när jag satt på ett möte med Forskningsberedningen. Forskningsberedningen är en grupp inom fakulteten som b.la. lägger förslag till fakultetsnämnden (fakultetens högst beslutande organ) angående forskningsfrågor. Vi satt och gick igenom forskningsbudgeten för 2017 och bestämde vilka forskningsprogram som skulle få så och såhär många tiotals miljoner. Medan jag satt där och var överväldigad av de belopp som slängdes till höger och vänster så började det plötsligt låta förfärligt högt. En helikopter kom och landade på gräsmattan precis på andra sidan Ångströms parkering, och eftersom vi satt i ett mötesrum två våningar direkt ovanför Ångströms entré så både såg och hörde vi väldigt bra. Det är ju så att ambulanshelikoptrarna landar utanför Ångströms när helikopterplattan på Akademiska är upptagen, eftersom det är så pass nära. Jag var inte den enda som hade svårt att koncentrera sig på mannen vid tavlan som argumenterade för varför just hans centrumbildning skulle få höjda medel när det var ett sådant spring och ljud utanför. Det är kul att se att högt uppsatta professorer är lika lätdistraherad av stora högljudda maskiner som jag.

Helikoptrar och miljonbelopp - saker som blir vardag när man jobbar på kåren!

Prenumerera på Ledningsgruppsbloggen