#representing

Kategori: 
Svenska

Hej Bloggen,

För länge sedan, det vill säga i måndags, åkte jag och vår nya ordförande Rozbe till Stockholm. Det var ingen vanlig Skansenresa det handlade om utan vi reste i jobbet. Självaste Universitetskanslersämbetet hade bjudit in upp till två representanter från varje studentkår i hela landet. Väl framme visade det sig att konferenslokalen inte bara var smockfylld med studiebevakare från när och fjärran utan också med spännande föredrag, bra diskussioner och nationellt inflytande.

Det var kul att få träffa så mycket kårfolk. Dels träffade vi Reftec-engagerade, dels naturvetenskapliga studiebevakare, som de från Lunds naturvetarkår och Stockholms universitets studentkår, och till och med de utredare på UKÄ som ansvarade för flera av de ur kårsynpunkt viktigaste frågorna.

Varför skriver studiebevakaren med utbildningsansvar för naturvetenskapliga utbildningar och internationellt ansvar om ett möte för en vecka sedan? Jo, för det visade sig att jag och Rozbe hade varit alldeles särskilt #representin. Eder allra käraste C- eller möjligtvis D-kändis Adrian Wennström sitter numera på helspänn vid telefonen och väntar på att bli tillfrågad att delta i Let's Dance (sänds det fortfarande?), Mästarnas mästare eller något annat godtyckligt TV-program för avdankade gamla "kändisar". Hur kommer det sig? Jo, vi figurerar på en bild i UKÄ:s nyhetsbrev (http://uka.se/nyheter/2016-06-02-studenter-diskuterade-inflytande.html). De blå UTN-tröjorna och ikoniska orangea datorerna måste ha slagit an en sträng hos UKÄ:s fotografer.