Ledningsgruppsbloggen

Finbesök i Uppsala

Kategori: 

Hej! Matilda heter jag och är ny studiebevakare med utbildningsansvar för teknik på UTN. Ifall någon är förvirrad heter studiebevakare med studiesocialt ansvar också Matilda, och eftersom de andra studiebevakarna heter Adrian och Adam så tänkte jag nästa möte droppa idén om att skapa en pop-grupp som heter AMMA, vad tror ni?

I början av veckan hade vi finbesök här i Uppsala i samband med vårt samarbete som heter Reftec. Reftec är alltså ett samarbetsorgan mellan de 7 största teknolog- och naturvetarkårerna i Sverige. Idag består Reftec av oss, Chalmers studentkår, Tekniska högskolans studentkår, Teknologkåren i Lund, Linköpings Teknologers Studentkår, Teknologkåren i Luleå och Umeå naturvetar & teknologkår. De som var på besök i veckan var de som sitter med i samma arbetsgrupp som jag och Adrian, som heter RUBIK. Rubik består ungefär av alla studiebevakare med utbildningsansvar på alla kårer, sen har alla lite olika titlar, men arbetet är likvärdigt. Vi är ungefär 15 personer som sitter och delar erfarenheter och diskuterar nationella frågor som rör oss alla. Arbetet med Reftec är väldigt givande, det är alltid kul att få ta del av andras arbete eftersom vi då får idéer till vår egen verksamhet. Visste ni till exempel att vissa kårer har flera veckor ägnade på endast studiebevakande aktiviteter? När vi känner oss klara med att diskutera jobb så hittar vi på annat roligt, till exempel äter mastodontluncher på Rullan, stiftar en ny institution i mystronik eller har romantiska kvällar på Palermo som främst består av kollektivt tindrande. 

Nästa träff ska vi till Stockholm och det är Tekniska högskolans studentkår som ska underhålla oss i två dagar, jag förväntar mig stordåd!

 

Tacohej

Första veckan på jobbet!

Kategori: 

Tjenixen!

Eftersom Philippa (Studiebevakare med studiesocialt ansvar) enväldigt vann förra Blog Awarden  måste jag föra traditionen vidare. Vem är då jag? Mitt namn är Matilda Ninasdotter Holmström  och i vanliga fall studerar jag geovetenskap, men har nu tagit studieuppehåll för att jobba ett år  i kårens ledningsgrupp (uppe på Uthgårds kontor). Utöver mig har vi även en ny studiebevakare  med utbildningsansvar - tekniska utbildningar, informationsansvarig, caféföreståndare, vice  ordförande och ordförande - kul! Alla nya började jobba i måndags (förutom presidiet som  började i juni) och veckan har bestått utav olika uppstartspass med hela ledningsgruppen,  utbildningar och framförallt att sätta sig in i arbetet. 

Vad gör en studiebevakare egentligen? Jag brukar säga att vi är studentrepresentanter på heltid,  vi går på möten, läser handlingar och representerar studenternas röst inom en mängd organ på  Uppsala Universitet. Utöver det hjälper vi även studenter som hör av sig med frågor och stöd  inom olika frågor. Den studiesociala biten inolverar allt som berör studenternas välbefinnande;  från hur många mikros det finns till lika villkor. 

Om du vill kontakta studiebevakarna, men inte vet vem av oss fyra bevakare du skall maila kan du skicka ett mail till bevakare [at] utn.se så ser vi till att du hamnar rätt. Och jag lovar - vi bits inte! 

Massa utav pepp inför studiestarten och mottagningsveckorna!!

/Matilda, studiesoc 2016/2017

Mycket nytt under taket

Kategori: 

Plötsligt verkar sommaren ha tackat för denna gång och en ny termin står lurandes bakom hörnet. Här på Uthgård har sommaren stundtals bjudit på ensamhet och bastuvärme, men även en del nytt. Den största nyheten du kommer mötas av är vårat nyslipade golv, kontrasten är som dag och natt. Jag har under denna process lärt mig att Uthgård har ett väldigt hårt ekgolv med fiskbensmönster, kommer ta varje chans jag får att briljera med min nya kunskap!! Ny termin innebär dessutom en delvis ny ledningsgrupp. Från och med i måndags har vi nya personer på posterna Informationsansvarig, Caféansvarig, Studiebevakare med studiesocialt ansvar och Studiebevakare med utbildningsansvar (teknik). 

Njut av sista veckorna innan terminsstart, så hoppas jag att vi ses om ett par veckor

/RozbeUthgårds golv: Före och efter

Prenumerera på Ledningsgruppsbloggen