Finbesök i Uppsala

Kategori: 
Svenska

Hej! Matilda heter jag och är ny studiebevakare med utbildningsansvar för teknik på UTN. Ifall någon är förvirrad heter studiebevakare med studiesocialt ansvar också Matilda, och eftersom de andra studiebevakarna heter Adrian och Adam så tänkte jag nästa möte droppa idén om att skapa en pop-grupp som heter AMMA, vad tror ni?

I början av veckan hade vi finbesök här i Uppsala i samband med vårt samarbete som heter Reftec. Reftec är alltså ett samarbetsorgan mellan de 7 största teknolog- och naturvetarkårerna i Sverige. Idag består Reftec av oss, Chalmers studentkår, Tekniska högskolans studentkår, Teknologkåren i Lund, Linköpings Teknologers Studentkår, Teknologkåren i Luleå och Umeå naturvetar & teknologkår. De som var på besök i veckan var de som sitter med i samma arbetsgrupp som jag och Adrian, som heter RUBIK. Rubik består ungefär av alla studiebevakare med utbildningsansvar på alla kårer, sen har alla lite olika titlar, men arbetet är likvärdigt. Vi är ungefär 15 personer som sitter och delar erfarenheter och diskuterar nationella frågor som rör oss alla. Arbetet med Reftec är väldigt givande, det är alltid kul att få ta del av andras arbete eftersom vi då får idéer till vår egen verksamhet. Visste ni till exempel att vissa kårer har flera veckor ägnade på endast studiebevakande aktiviteter? När vi känner oss klara med att diskutera jobb så hittar vi på annat roligt, till exempel äter mastodontluncher på Rullan, stiftar en ny institution i mystronik eller har romantiska kvällar på Palermo som främst består av kollektivt tindrande. 

Nästa träff ska vi till Stockholm och det är Tekniska högskolans studentkår som ska underhålla oss i två dagar, jag förväntar mig stordåd!

 

Tacohej